Härlig stämning på arbetstämman

2009-08-29

Många bra ideer, många bra talare, härliga MUF förslag och en fantastisk förmåga att kompromissa
Detta imponerar.
Propositionerna hittills
1.Rättvis vår att lita på -det skall inte spela roll var man bor - vården skall vara likvärdig - höga ambitioner för vården.
2 En integrationspolitik för arbete och delaktighet och Fredriks underbara beskrivning av sig själv "Jag är en typisk svensk. Min farfarsfar var frukten av en romans mellan en färgad amerikansk cirkusartist och ett lettiskt hembiträde".Så är det för många svenskar. Våra invandrare bidrar och utvecklar Sverige som de alltid gjort.
3.En ansvarsfull ekonomiskt politik- Tack vare Anders Borg och regeringens klokhet står det lilla exportberoende landet Sverige bättre rustat än de flesta andra länder i världen både i nedgången och nu i uppgången.
4.Ansvar för miljö och klimat - det viktigaste om vi skall överleva på sikt

I morgon kommer organisationsutskottet där jag själv blev placerad och sedan är det tillbaka till verkligenhet och dess utmaningar.
Känner mig stolt över alla duktiga moderater och ödmjuk inför att väljarna måste vinnas varje dag. Ingeting är klart förrän den 19 september 2010  då jag hoppas vi kan vinna tillbaka FP till alliansen för en ansvarfull allianspolitik i fyra år.
Irène   

Föregångslandet Sverige

2009-08-28
Partistämman i Västerås inleddes igår av vår partiordförande Fredrik Reihfeldt och det var statsmannamässigt, det känns att vi leder landet och tar ansvar för Sverige. Media försker krampaktigt hitta något problem eller en spricka i alliansen. Det går inte så bra för media, när kritiken blir fokuserar på det sjävklara att vi vill växa och fortsätta regera media blir det nästan löjligt vilket parti vill inte det och det borde vara alla partiernas själklara mål, kritiken borde i så fall fokusera på de partier som inte har detta som mål.

Blev placerad i Organisationsutskottet som jag från början inte hade valt men fann mycket intressant. Det är så otroligt viktigt att organisationen fungerar när det blir problem. Mot bakgrung av att vi faktiskt misslyckades med att hålla ihop alliansen i Upplands-Bro måste vi vara självkritiska Hur hade vi kunnat undvika att FP lämna oss? Ja hade jag lösningen skulle skulle detta inte hänt. Vi får inte göra om samma misstag och de som kan lite mer om detta är vårt eget förbund och så här i efterhand ångrar jag att vi inte begärde hjälp vi trodde vi skulle klara det själva men vi gjorde inte det. Fick in en sådan skrivning i utskottsarbetet vi får se om den håller vid omröstningen på söndag. 

Just nu pratat Per Schlingmann  och våra mål inför valet 2010 är   

Vi skall vinna alliansväljarans förtroende - alla som röstade på oss 2006 skall rösta på oss igen
Vi skall göra ett bättre val  är 2006

Bästa samhällskritiken vi skall fokuser på verkliga problem
Vi tar ansvar för Sverige
Vi måste har en klar dagrodning
Vi måste vara många
Vi måste fortsätta utveckla politiken
Vi måste motiver alla våra sympatisöre att ta kontakt med sitt nätverk
Vi måste ha hög fart i valrörelsen
Det blir tufft
Vi måste använda den moderna tekniken
Ta vara på alla ideer lokalt med god kontakt med väljarna
Alliansen måste vara stabil det blir vår största utmaning i Upplands-Bro
Vi måste hålla våra löften och göra rätt saker
Vi måste vara ett framtidsparti
Valet 2010 kommer att stå mellan två block och vi måste ställa vänsterexperimentet till svars håller de?
Vi måste ställa s v och mp till svars för alla de förslag som innebär att att vi går från att Sverige skall arbeta sig ur krisen till att vi skall vila oss ur krisen och leva på bidrag
Det är inte en politik att ta Sverige ur krisen .
Vi vill skapa framgång och gå före.

Irène

Nedslående resultat igen för Upplands-Bro- tur att det finns många bra initativ från medborgarna.

2009-08-26
 Nya nedslående resultat igen-------------------------
SCB Statistiska Centralbyrån gör årligen undersökningar om hur nöjda medborgarna är inom olika områden; skola service osv.
I landet har vi 289 kommuner. 205 kommuner i landet har valt att låta medborgarna få säga sitt, alla i Stockholms län har lyssnat på sina medborgare utom Upplands-Bro, visst är det väl sorgligt med en sådan nonchalans. Här behövs en förändring så att medborgarna få komma till tals och de duktiga tjänstemän vi har får glänsa.

Tur att bland annat det kvinnliga nätverket Damernas Företagsbyrå finns det ger så mycket positiv enerig. När vi träffas i styrelsen eller på våra medlemsmöten strålar det av enerig och skaparkraft .  I måndags var vi bland annat och tittade på Dalkarlsbackens vägmuseum tillsammans med Börje Sandén och fick höra att upprinnelsen till många betydlesfulla händelser i landet kommer från Uppland-Bro, vi vill återta initiativet och med en kraftsamling sätta spätt på kommunen så att vi leder utvecklingen inom service, skolor, näringslivsklimat, kvalitet inom äldrevården och annat som borde vara viktigt för politikerna att förbättra!

Skall nu på partistämma i fyra dagar och det skall bli intressant att följa hur partiet tänker återta ungdomarnas intresse.

sköt om Er !

Irène

Upplands-Bro, ibland är det bra att vara sist!

2009-08-19
 Äntligen är Upplands-Bro inte sämst i klassen!  Den senaste tiden har vi varit bland de sämsta i länet och landet när det gäller skuldsättning, skolornas resultat, näringslivsklimat m.m.. I dag presenterades arbestlöshetssiffrorna kommun för kommun, vi ligger riktigt bra till, nu är det bra att vara nästan sist. . Vi har ganska låg arbetslöshet både bland vuxna och ungdomar. Det känns skönt och bådar gott för framtiden att våra medborgare inte står utanför arbetsmarkanden. Det är fördelen med att bo nära Stockholm som utvecklas väldigt positivt, då blir det lättare att få jobb även för de som bor runt omkring. Utvecklingen av vår egen arbetsmarkand är inget att skryta med men det viktigaste är att våra medborgare har jobb ändå.
Inom kommunen har nästan hela ekonomiförvaltningen slutat och vi har många vakanser även inom samhällsbyggnadsförvaltningen så jag undrar hur vi skall klara att ge medborgarna bra service och oss politiker bra ekonomsikt underlag nu när vi står inför bland den största ekonomsika utmaningen någonsin: 2010. Det känns verkligen svajigt!

Vi hade vårt första bogerliga ordförandemöte i veckan och det var ett möte med mycket positiv enerig. Det är roligt att vara poltiker och känna sig stärkt av sina kollego och mycket stimulerad av att inom ett år veta att det finns chans att kunna förändra Upplands-Bro till något mycket bättre. Vi skall toppa listorna inte komma sist utom precis som nu när det gäller arbetslöshet bland våra medborage.

Tag vara på det sista av sommaren !


Irène

Vilken härlig kommun!

2009-08-14
Tillbaka igen så hittade vi vårt nya lunchfavoritstället Systrarna på Piren vid Kungsängens Båtklubb.
Verkligen härligt med sådana entrepenörer! Nymålat och hemlagat.
Då förtränger man att kommunen här hårt skuldsatt, inte kommer bättre än plats 129 när det gäller att vara Sveriges bästa kommun att bo i, att vi bara kommer på plats 155 som bästa skolkommun, när detgäller näringslivsklimatet är det ännu sämre bland de sämta i Stockholms län och landet.  Jag vill att Upplands-Bro skall klättra och bli bättre och det bästa med våra ständigt dåiliga resultat i det allra flesta undersökningar är att  ni kan alltid rösta bort det nuvarande styret vid valet om ett år.

Satsar på att  kunna skriva i denna blogg om 4 år att inför valet 2014 så har vi förbättrat oss på nästan alla områden och det är en helt annan majoritet som styrt som genomfört denna häftiga förbättring.

Glöm dagens elände och är en god lunch hos Systrarna på Piren

Irène Seth
oppositionsråd (m) Upplands-Bro

Tillbaka i Upplands-Bro

2009-08-03

 Härligt att börja jobba på riktigt igen. Ja för under sommaren försöker jag läsa på och sätta mig in i saker som jag inte hunnit med så helt släpper jag inte politiken. Denna sommar har jag satt mig in i enerig, klimat, utsläppsrätter, kyotoavatal, elcertifikat och mycket mer. Den jag lärt mig allt detta av är delvis vår valledare Per Thorsell och det har varit fantastiskt intressant.  Tack Per!

Annars är det egentligen konstigt att man lämnar Upplands-Bro på sommaren för det är verkligen en sommarkommun med all sin natur, alla stränder, allt vatten och all landsbygd. Vi borde verkligen vara Stockholmarnas sommarutflykt.
Vi får jobba med det när vi tar över 2010. Hoppas vi då kan lämna denna parentes vi befinner oss i politiskt och även i Upplands-Bro  bilda en allians med fyra partier M C KD som jag tror att medborgarna vill hoppas verkligen FP vill det också!


RSS 2.0