Upplands-Bro är tioende bästa kommun på integration

2010-03-31
 Upplands-Bro är tioende bäst på intergraton! Något att vara stolt över. Tidningen Fokus har gjort en undersöknng med utgångpukt från bland annat sysselsättningsgraden och ohälsotalen hos utrikes födda jämfört med inrikes födda. Det visar sig att de invandare som kommit till Upplands-Bro har jobb, jobbar på och är inte speciellt mycket sjuka.
Det är precis den bild när jag besöker ensamkommande flyktingbarn eller invandare som läser på sfi. Många länder med hög företagsamhet som tex USA har haft stor invandring och det är dessa som hjälpt till att bygga landet. 
Upplands-Bro möjligheternas kommun!

Det mest inspirerande är besök i olika verksamheter i Upplands-Bro

2010-03-11

 

 

Mina återkommande besök på olika verksamheter i Upplands-Bro kommun ger mig alltid så mycket positiv energi.  Senast var jag en kväll på Ungdomens Hus i Bro.  En helt imponerande verksamhet på många sätt: Sara en tydlig och omtänksam chef och unga men erfarna medarbetare, tuffa, men i alla fall där, skötsamma killar och målinriktade tjejer. Den här verksamheten behöver verkligen bli uppmärksammad för det mycket viktiga jobb de gör tillsammans med bland annat vårt lokala poliskontor i Bro och närpolisen i Kungsängen.  Många ungdomar som kunde hamnat fel har nu tydliga mål i livet och låten från Ungdomens Hus på YouTube, ”häng med oss” passar verkligen in.

En annan ungdomsverksamhet som jag besökt flera gånger och där jag också blivit så imponerad av ungdomarnas klara mål för sin framtid, är mottagningen av ensamkommande flyktingbarn.   Det är fel benämning som ger intryck av att de är en belastning som inte kommer att kunna klara sig själva. De är unga grabbar (få tjejer) som under dramatiska och svåra förhållanden lämnat allt de haft för att skapa sig en bättre framtid; precis som nybyggarna i Amerika. Vi beskriver ofta att det var dessa kreativa entreprenörer som skapade det stora landet i väster. Vi har fel fokus om vi ser dessa ungdomar  som ett problem, vi skall se dem som en resurs som vi behöver.  De behöver hjälp till utbildning i början men det behöver alla ungdomar och även många vuxna. Människor med höga ambitioner och klara mål är en resurs.

Upplands-Bro är en framtidskommun med många ungdomar.  För att verkligen kunna representera alla behöver mångfalden i politiken öka genom fler aktiva ungdomar. Politik är alltid resultatet av ett lagarbete mellan många olika människor. Vi skall genom större öppenhet, dialog och användning av nya medier utvecklas och kännas attraktiv för alla.

Moderaterna i Upplands-Bro finns på Facebook ,välkomna!

Irène Seth

Oppositionsråd (M)

Upplands-Bro

ps I samarbete med KD och C ds

 

 


RSS 2.0