Besök i verkligheten alltid lika imponerande

2009-12-17


Efter en rejäl förkylning som tod sin tid, så har de senaste två veckorna varit fulla av inspirerande besök i verkligehten. Det som imponerade mest var när jag praktiserade med hemtjänsten en förmiddag. Alla dessa kvinnor, för så är det, som går runt och uträttar underverk för äldre och funktionshindrade; ett avbrott i ensamheten, en energi injektion för att äta och klä på sig, någon att prata med, någon som gör rent när det gått på tok och någon som hjälper till att sköta det allra känsligaste den personliga hygenen. Jag Sverige är ett fantastisk land med denna service som bara finns.  Vilka duktiga människor och Jane som jag gick med imponerade med som all sin kunskap om var och en.  Trots att jag redan nu är stum av beundran så tror jag alla kan bli ännu bättre genom att släppa fram valfriheten och låta några starta eget och sporra sig själva och andra till större underverk. Inte för att jag såg några fel utan för att jag träffade duktiga människor  som i konkurrens kan bli ännu bättre.  Varför skall Upplands-Bro kommun förhindra utveckling och förbättring genom konkurrens av den viktiga omsorgen som hemtjänsten verkligen är. Att vi alla lever längre och med högre kvaltiet i Sverige beror till mycket stor del på hemtjänsten och deras tjänter men jag gillar inte monopol utan föredra frihet genom konkurrens. Att även som gammal få känna att det betyder något vad jag tycker och inte någon annan bestämmer vilka som kommer och går under dagarna.

Ni har väl tittat på kommunens nya hemsida www.upplands-bro.se? Den lanserades i tisdags och från att ha legat i botten på tillgänglighet och kvalitet som vi så ofta gör i Upplands-Bro så är jag säker på att vi nu i alla fall lyckats att inom detta område ta oss upp till framkant. Det känns skönt så här i slutet av året att vi blivit bättre på något. 

En anna sak som gläder mig enormt är de förkortade köerna till Barn och Ungdomspsykiatrin i hela landet. Det sägs att man kan mäta kvaliten i ett samhälle med hur vi tar hand om våra svagaste.  När regering ställde högre krav så lyckades lanstigen svara bra gjort!

Samtidigt som nya hemsidan lanserade som invigdes också poliskontoret i Bro - det blir ett lyft för hela Bro och bilder kommer nästa gång jag skriver som blir snart bara inte någon ny förkylning kommer och förstör hela planeringen.

Irène


RSS 2.0