Med hjärtat i Upplands-Bro

2011-02-11

Med hjärtat i Upplands-Bro

 På Alla Hjärtans Dag har Alliansen i Upplands-Bro styrt i 45 dagar och det är lätt att känna stolthet och glädje över allt det positiva som händer i kommunen. En av de mest positiva nyheterna är att barnfattigdomen (enligt Rädda Barnen) har minskat i kommunen. Det bästa sättet att förbättra för dessa 549 barn som lever i familjer med mycket svag ekonomi är att ge föräldrarna jobb. Därför ser jag samarbetet med näringslivet som en nyckel till framgång att bekämpa barnfattigdomen och utanförskap för barn.  Företagsfrukostarna och luncherna är en viktig del i detta och där skapar vi mötesplatser för att öka företagande och tillväxt.

 

En verksamhet som jag nyligen besökt och blivit mycket imponerad av är Ungdomsmottagningen.  Här har vi kontakt med och hjälper många barn och ungdomar som tillfälligt eller för längre tid behöver stöd. Långt över 1 100 besök per år. Det finns ett välutvecklat samarbete med skolsköterskor och kuratorer. Här samarbetar en handfull vuxna och ger många ungdomar hjälp i tid.

 

Lika viktigt är att ungdomar och vuxna rör på sig och sportar. Vi har så många naturliga möjligheter i Upplands-Bro. Vikingarännet söndagen den 13 februari hade sin ”kortis”start i Kungsängen och Sjöscouterna bjöd på blåbärsoppa . Kungsängens pendeltågsstation är en viktig knutpunkt för landets skridskoåkare och för landets klätterentusiaster vid Rankhusberget.

 

Upplands-Bro en kommun att vara stolt över

 

Irène Seth

Kommunstyrelsens Ordförande (M)

[email protected]

 


Helg göromål

2011-02-06

img_8233 (MMS)

Helg göromål


RSS 2.0