Tack för en härlig valrörelse!

2010-09-30

Tack alla Upplands-Bro’ are för en fantastisk valrörelse!

Det mest inspirerande var samtalskampanjen. En bra underlag för att kunna styra en kommun ur ett invånarperspektiv och ändå har vi bara varit i 15% av alla hushåll. Det är inte bara trevligt och vackert att gå runt i Upplands-Bro och samtala med medborgarna, det är lärorikt också, enormt lärorikt.  Knackade nästan 1.500 och dörrar och fick nästan 900 samtal och hoppas det blir fler nästa valrörelse och framförallt att vi kan skapa en mycket bättre dialog däremellan.

Troget hade jag vår politiske sekreterare Marcus Sköld vid min sida som varit ett stort stöd under hela valrörelsen. Utan Marcus hade vi aldrig gjort så bra ifrån oss som vi gjorde. Vi tillhörde en av de kommuner som ökade antal M röster och det var inte alla som gjorde i Stockholms län, faktisk bara hälften.

En valrörelse är en enorm anspänning och man blir helt slut efteråt särskilt när det går som det gick i landet utan klar majoritet. Det har faktiskt tagit tills nu att återfå min gamla energi och förvissad är jag att är det någon som kan styra Sverige men denna nya och ovana politiska karta så är det just Fredrik Reinfeldt. En mycket imponerade och trovärdig ledare. Trots det besvärliga valresultatet finns det mycket att glädja sig åt: att valdeltagandet ökade och att trovärdigheten för politiken ökade och sist men inte minst att Alliansen leder så stort över der rödgröna blocket.

Vi har nu börjat förhandla med FP om att bilda Alliansmajoritet i Upplands-Bro och stämningen och tonläget är mycket positiv och avslappnad. Det känns bra helt enkelt och jag tror att vi kan skilja på sak och person och lägga käbblet bakom oss och stödja varandra in i framtiden.

Det ser ljust ut för Upplands-Bro och alla människor att vara stolta över!

TACK än en gång för

·         Vårt fantastiska valresultat

·         Tack alla ni som 4.369 som röstade på oss

·         Tack alla ni valarbetare som slet under fem veckor. De allra flesta är volontärer!

·         Upplands-Bro har nu två jämnstora partier ett blått och ett rött tack vare er alla.

·         Tack för alla 529 som kryssade mig, det blev 12,1% av moderatväljarna och det ger glädje och ödmjukhet i själen.

Irène Seth


Nu är vi snart i mål hoppas vi tar det, men det är 6 dagar kvar och alla behövs

2010-09-13

Nu under valrörelsen är det invigningarnas tid! Vi politiker inviger äldreboendet Hagtorp, fotbollshallen i Bro, Naturreservatet i Frölunda osv.   Det är glädjande att vi varit eniga om dessa stora beslut, så är det ofta. Detsamma gäller kulturhuset, vi vill nog alla bygga kulturhuset . Vårt gemensamma problem är hur vi skall ha råd och exakt vad det skall innehålla. Skulle vi försöka fylla det med allt som alla vill skulle det blir bortåt 14 våningar och det går inte.

Under invigningen av fotbollshallen i Bro försökte många ta åt sig äran av denna satsning, sanningen är att vi var eniga om detta också. Vi ville alla partier att ungdomarna och tränarna skulle få en fotbollshall. Det är bra om vi kan vara eniga om stora investeringar.

Vet ni föresten att BRO IK är en imponerande förening som startades redan 1912 och som genom åren fostrat tusentals ungdomar. Det är värt både en eloge och en fotbollshall.

När beslutet om äldreboendet Hagtorp togs så var vi eniga om att det behövdes, var det skulle ligga och hur det skulle se ut. Oenigheten bestod i att vi från den borgerliga sidan ville ha fler platser och alternativ drift .  Äldreboendet är nu fullt.

Det som skiljer oss åt är att vi i den borgerliga alliansen vill utveckla välfärden genom att öppna upp för alternativa utförare. Vi tycker inte att kommunen behöver äga och driva allt. Det viktigaste för oss är att kommunen garanterar kvaliteten. Vi uppmuntrar till företagande och entreprenörskap även inom välfärden, något som är nog så viktigt mot bakgrund av vår dåliga placering i Svenskt Näringslivs årliga undersökning av näringslivsklimatet. För oss är jobben den viktigaste frågan och alla jobb är viktiga.

Upplands-Bro är en fantastisk kommun med stora möjligheter. Det finns också mycket att göra. Genom att synliggöra problemen med kvaliteten på vår service till medborgarna och företagen kan vi göra något åt den. Vi är beredda att göra det . Vi har konkreta åtgärder för utveckling och förnyelse.

 

Irène Seth

Oppositionsråd (M)

Upplands-Bro kommun

 


Upplands-Bro, en kommun med människor att vara stolt över

2010-09-06

 

Målgången för valrörelsen närmar sig. Den är efterlängtad, men det är också sorgligt för en valrörelse är så full av energi . Har varit med och knackat nästan 900 dörrar som lett till över 550 samtal. Det är fantastiskt att få träffa dem som röstar och dessutom röstar på Alliansen eller Moderaterna. Man blir faktiskt ofta rörd - tänk vilket förtroende!  Häromdagen satte vi rekord med 100 dörrknackningar som gav 60 samtal på en dag, den gången i Bro.

Inför valet är det många som vill träffa oss politiker, den senaste tiden har det varit Anhörigföreningen, PRO, Lärarnas Riksförbund, Företagarna och hembygdsföreningarna. I dessa föreningar finns det många frivilliga som gör en fantastisk insats. Vi borde träffas oftare för att det skall bli flyt i samarbetet med kommunen.

I Upplands-Bro finns så många spännande människor, som man bland annat genom dörrknackning får tillfälle att samtala med. Många kommenterar trafiken och bullret och andra undrar över olika projekt.  Genom att lyssna lär man sig så mycket.

Andra sätt att få ta del av spännande projekt är att engagera sig i olika föreningar.  Genom företagsföreningen Damernas Företagsbyrå har jag fått ta del av så mycket positiv kraft från kvinnliga företagare i Upplands-Bro.

Vet ni att det genom en av dessa kvinnor nu startas en turistbyrå i Kungsängen hos Systrarna på piren? Det är väl fantastiskt eller hur? Kommunen borde tagit detta initiativ, men antagligen blir det så mycket smidigare genom ett privat alternativ. 

Visst hoppas vi på att få bilda en riktig Allians i Upplands-Bro trots allt som hänt. Vi får alla lägga våra personliga besvikelser åt sidan och se framåt och hoppas på en större alliansseger i Upplands-Bro denna gång.   Till dess så står vi starka tillsammans med KD och C och hoppas på ett positivt besked av FP.

Upplands-Bro, en kommun med människor att vara stolt över.

Irène Seth

Oppositionsråd (M)


RSS 2.0