Inspirerande besök på Bro skolan

2008-04-25
Fick tillfälle att besöka Bro skolan en hel dag och det var mycket som var bra men bäst var elvernas ambition och de tyckte att de borde ställas mer krav på dem.  Detta leder verkligen till eftertanke kan det vara så att vi i all välmening tror att de inte klarar mer krav och därför inte ställer de krev som vi borde för att de skall utvecklas och lära sig det de behöver. Ja det kändes faktiskt så och det var så härligt att att det var elevernas åsikt.
Skolan är verkligen mindre skräpig nu men lite för mycket klotter på toaletter. duscharna behöver väggar för att vara inbjudande.
En annan åsikt som eleverna förde fram var att de ville få äta i matsalen när  HM Kungen och Drottningen kommer och inte skickas ut, de vill se dem precis som alla vi andra.
Så en uppmaning och utmaning till lärarna är ställ högre krav så att elverna får visa vad de kan och vill.

Har inte skrivt på länge så det finns mycket att berätta

2008-04-17

Har inte skrivit på ett tag så det finns mycket att berätta.


Ifrån kommunen är det ganska trist, folkpartiet röstar med s i allt. S har inte lärt sig att de faktiskt styr i minoritet och trots att det har fp stöd i allt så kör de över v och mp onödigt mycket och glömmer att förankra sina beslut med dem.  Detta får till följd att s+fp inte vinner i fullmäktige.  Människorna måste undra vad vi håller på med inte blev det bättre ordning så här.  Medborgarna kan inte bli imponerade av oss - med all rätt- och inte ökar det respekten för oss politiker eller viljan att försöka uträtta något politiskt. Vi är ändå så överens i de stora utvecklingsdragen för kommunen så vi borde kunna samarbeta bättre.


Christina Brofalk ifrån Centern och jag har till faktiskt lyckats få igång ett kvinnligt nätverk för företagare och det är jag så stolt över. I Mitti fick Mary ta åt sig hela äran och det är väl inte riktigt sant men det var bra att Mitti hade skrivit och jag har redan fått flera nya anmälningar. Om ni läser detta och vill vara med så är det bara att anmäla sig på min mail

[email protected], nästa möte är ett frukostmöte torsdagen den 15 maj i kommunhuset med temat. Nu blir vi till på riktigt.


Kristina Axen Ohlins avgång ger anledning till eftertanke.  Är kraven för tuffa och tar vi på oss för mycket vi kvinnor som samtidigt skall sköta en stor del av hem och barn? Tror vi behöver ännu mer hjälp i hemmet än vi får och faktiskt skaffar oss. Hjälper vi varandra tillräckligt vi som jobbar politiskt? Skapar vi det gäng omkring oss som vi behöver? Är ersättningen tillräckligt bra för att faktiskt locka till oss de allra bästa? Det finns många tankar i huvudet idag.


Härligt att solen börjar värma, att ljuset återkommer mer och mer och att vi har en så bra regering i landet.


Irène


RSS 2.0