Upplands-Bro borna är imponerande !

2013-05-27

Upplands-Bro borna är imponerande !

Det är i tider av svårigheter som styrkan kommer fram.

Den senaste veckan har dominerat av rapportering och diskussioner om våld och förstörelse även i Sverige.  Det är alltid lika allvarligt när arga män som tror på våld som lösning får mycket utrymme och deras handlingar får dominera.  Men motvärnet från vanliga människor var imponerade. Aldrig har så många nattvandrat över hela Stockholms län för att stoppa förövarna och stödja brandmän och poliser som hade en mycket tuff vecka. I Upplands-Bro klarade vi oss förutom några få bränder i sopbehållare. Unga för Unga och andra nattvandrare gjorde en helt strålande insats. Jag träffade på dem på torsdag kväll och fredag natt.  Båda gångerna tillsammans med Helena Austrell som ställt upp hela denna vecka på ett imponerade sätt. Vi är aktiva i olika politiska partier men det spelar ingen roll jag är verkligen i hjärtat imponerad av Helenas engagemang i dessa frågor.

Det är tur att dessa frivilliga krafter finns som värnar Upplands-Bro och tryggheten och lugnet här!

Mitt under denna vecka ordnade kommunen tillsammans med företagarna  och framförallt föreningarna i Kungsängen: Kungskalaset, som bjöd på god stämning, vackert väder och mängder med arrangemang för framförallt barn men också vuxna.  Det är många som ska ha tack för Kungskalaset både Kundcenter (KC)  i Kommunen, Kultur & Fritidsförvaltningen, Livgardet, Monica Lexell, och givetvis även här Helena Austrell samt alla de politiska partier som ställde upp. Hur Brandkåren klarade av att även bemanna denna aktivitet hela dagen är enastående.  Det verkade som Upplands-Bro borna hade gått man ur huse för att mötas och ha trevligt och stå upp mot våld och helt meningslös förstörelse, härligt!

Upplands-Bro - en kommun att vara stolt över!

 

Irène

 

 


Det går bättre och bättre för Upplands-Bro

2013-05-05
Det var länge sedan jag skrev och så mycket har hänt !
Upplands-Bro är en av super klättrarna i Svenskt Näringslivs ranking från 219 till 27 på fem år. Tack alla duktiga tjänstemän och nu gäller det att hänga kvar och hålla i detta fantastiska resultat, Näringslivet är grunden för fler jobb och mindre utanförskap.
Tack alla duktiga lärare och elever för att ni kämpat så och varit så duktiga. Enligt SKLs(Sveriges Kommun och Landsting) ranking har vi gått från plats 155 till 64 på fem år! Allt börjar med skolan.
UF Ung Företagsamhet är ett tillval som finns på gymnasiet. Det innebär att man tränar sig i att driva företag. Här är vi femte bäst i länet. Det bådar gott för framtidens näringsliv i Upllands-Bro.
Goda resultat för Upplands-Bro som det gäller att vårda.
I helgen var det 10 mila på Livgardet. Här kommer min rapport :
10 mila Orientering gick en gång 81 och en gång 2005 båda gångerna på Livgardet i Kungsängen
Det är enda gången man utan tillstånd kan åka runt på Livgardet så det var också spännande
Orientering är en sport som Försvarsmakten stödjer
Det var en fantastiskt positiv upplevelse i år för mig och alla som jag träffade var nöjda
1 000 lag varav ca en tredjedel var: ungdomar, kvinnor och män
Totalt nästan 15 000 tävlande
Över 500 funktionärer med västar med Kommunens namn på
Tävlande från många olika länder i Europa
Publik vet jag inte men några tusen, väldigt många bilar i alla fall
Den avslutande tävlingen som är 10 mila går under ett dygn, en stor del av tiden i mörker Det var verkligen spännande. De gick i mål vid 9:20 i morse
Vi fick flera tillfällen att göra reklam för Upplands-Bro, vi var ett tiotal politiker och tjänstemän där
Vår kommunikationsavdelning hade verkligen gjort en snygg monter som handlade om våra utvecklingsområden för att öka intresset och kunskapen om Upplands-Bro.
Frågade särskilt Överste Håkan Hedlund om de som upplät marken (Livgardet) ansåg att det var problem med nedskräpning tvärtom sa han, pekade runt och jag såg heller inget skräp
1981 var det kallt med snö kvar och regn under dagen, det blir inte lika roligt minne. I år var det fint väder och det underlättar alltid och stämningen blir mer positiv.
Min sammanfattning är att det var mycket lyckat och att Upplands-Bro gjorde sitt bästa och att tävlingen var mycket välorganiserad
Hörde faktiskt ingen klaga på något trots att en del var riktigt trötta när de kom i mål.
Härligt att umgås med så positiva och vältränade människor, fler borde syssla mer orientering om inte annat så av hälsoskäl
TV ska ev. sända i kväll
Radiosporten har sänt hela tävlingen
I morgon blir det en 13 timmars dag minst så tur att man gillar sitt jobb. Vi slutar med KF Kommunfullmäktige.
Irène


RSS 2.0