Valfrihet inget för Upplands-Bro, det är klart och tydligt

2009-09-27
  Vid första höstmötet för Kommunfullmäktige i Upplands-Bro röstade S + FP + V och MP igen mot valfrihet. De som bor i hyreslägenheter i vårt eget bolag Upplands-Bro hus får inte ombilda till bostadsrätter; inte ens om de själva vill. Det är bara att beklaga men så är det. Jag kan faktiskt inte förstå varför det är så farligt att låta vanliga människor själva bestämma över sin bostad.  Varför blir det bättre om politiker bestämmer? Vi politiker är dessutom inte särsklit väl sedda och förtroende för oss är inte så högt, självklart när de styrande tycker att de skall bestämma allt jag förstår att folk blir trötta på det, jag är själv trött på det.

Vidare ville man inte satsa på ens en hundrastgår i kommunen och ingen kontakt hade tagits med tex, Bro Håbo brukshundsklubb för att kolla om de ville hjälpa till att sköta hundrastgården och på så sätt få tillgång till träningsytor närmare där alla hundägare bor. Allting är omöjligt och ingenting är möjligt känns det som just nu i Upplands-Bro.

Vi från alliansen hade ställt en interpellation (ställt en fråga) om det ursula resultatet i Svenskt Näringslivs undersökning om näringslivsklimatet. Svert från Kommunstyreslenordförande Yvonne Stein (FP) var faktiskt rigtigt bra och jag tror att hon verkligen kämpar för ett bättre näringslivsklimat. Hon hänvisade till två andra undersökningar där vi kommit bättre och det är bra men inte få man vara glad länge för nu i veckan kom Nyföretagarcentrums årliga undersökning om nyföretagandet och vi hade halkat ner ordntligt och ligger nästan sist i länet som vanligt igen. Det måste till något radikalt i kommunen för att lyfta denna fråga. Det är något som vi verkligen måste ta tag i när vi vinner valet och vi har god chans det visar lokala undersökningar.

I morgon skall vi borgerliga ordföringarna träffas på UBG (Upplands-Bro Gymnasiet) och det skall verkligen bli intressant att höra hur UBG klarar sig nu när vår regering sett till att även Upplands-Bri elever får välja fritt för det är ingenting som den nuvarande ledningen gilllar (S+FP+V+MP)  - valfrihet men jag tror UBG  är konkurrenskraftigt. 





Ansvar och inspiration

2009-09-23
 Anna Kindberg Batra i Förstakammarsalen den 17 sep 2009

Senaste veckan har fyllts av ansvar och inspiration. Ansvar för Sverige med stora satsningar för att motverka arbeslöshet och utanförskap. Inspiration i Första Kammarsalen med ett M-rådslag, deltagare var Anders Borg som på ett utmärkt sätt förklarade hela iden med en expansiv budget i kristider. Per Schligmann som berättade vilka möjligheter vi har att vinna valet. Anna Kindberg Batra (bilden) som beskrev arbetet i EU och detta inspirerade mig verkligen. Till slut berätta Maria Stockhaus om arbetet med den nya skollagen och om det kan man bara säga äntligen.

Vi har stora möjligheter att ta över Upplands-Bro, den senaste lokala väljarsympatiundersöknngen visat att vi ligger långt över vårt valresultat på ca 30%.  Det blir stenhårt men det finns en möjlighet.  


Nu skall jag strax iväg på ett seminarium som heter De viktigaste investeringarna går inte att ta på - seminarium om forskning och tillväxt.   Det skall bli spännande.

Upp och Ner i Upplands-Bro under veckan

2009-09-15
 Upp och ner i Upplands-Bro under veckan som gick. Det började med att Stockholm Business Alliance (SBA) publicerade en undersökning där Upplands-Bro kommun faktiskt blivit mycket bättre på att ge invånarna service- äntligen känner man äntligen börjar alla års tjat ge effekt - men sedan kommer ett nytt lågvattenmärke. När denna undersökning jämförs med Svenskt Näringslivs undersökning som är mycket mer känd, så är det helt enkelt fel på undersöningen gjord av Svenskt Näringsliv (den största i Sverige) .Vilket lågvattenmärke, istället för att ta till sig kritiken sätta sig ner med Svenskt Näringsliv och analysera resultaten och genomföra förbättringar och få massor av gratis positiv uppmärksamhet så bestämmer man sig helt enkelt för att det är alla tänkbara fel på undersökningen så man behöver helt enkelt inte bry sig , synd att så många andra bryr sig........

På kommunstyrelsen drev de styrande (S+FP+V)  igenom massor av mindre kloka beslut som att i Rankhus skall strandpomenaden dras precis mellan befintliga hus och strand, ingen utveckling av stränderna, inga sjönära hus, ingen ombildning av hyresrätter till bostadsrätter inte ens för de som vill. Ja man blir inte förvånad men alltid lika besviken.  
Upplands-Bro kommuns främsta varumärke och kvalitet är vatten och vi har nästan mest i hela Stockholms län, mer  per invånare än de flesa kommuner, de felsta andra utvecklar ständerna och vattnet men här skall mest vassen ha tillgång till stränderna - Öppna stränderna för befolkningen också inte bara fåglar och vass. Det går att komibnera det har BroHof visat som anlagt ett underbart naturreseravat för fåglar - besök det gärna.

I lördags vigde ett lykligt finstämt par under en ek som var 400 år och bruden grät av lycka och deras lille son kunder inte förstå varför mamma grät men det kan man göra och får vi chansen att från 2010 förändra Upplands-Bro kommer jag också att gråta av lycka det är jag säker på .


I

Upplands-Bro's tillskott från staten

2009-09-11


 

 Pressmeddelande

 

Upplands-Bro kommun får ett tillskott om 17 miljoner från staten 2010. Det är ett välbehövligt tillskott men det gäller att verkligen hålla i våra skattebetalares pengar och inte spendera över våra egna tillgångar. Översynen av ekonomin och effektiviteten måste fortsätta i Upplands-Bro.  För första gången på länge ligger vår egen arbetslöshet högre än snittet för länet och vi har stora utmaningar framför oss.


RSS 2.0