Grattis Broskolan, Ekhammarskolan och Hagnässkolan

2014-06-25
Grattis Broskolan, Ekhammarskolan och Hagnässkolan – höjda meritvärden i alla tre skolorna!
Äntligen har resultatet av ett hårt och sytematiskt arbete för att förbättra elevernas resultat visat sig.
Alla tre skolornas meritvärden höjdes vårterminen 2014.
Broskolan ligger fortfarande i topp men Hagnässkolan och Ekhammarskolan är inte långt efter.
Tack och grattis alla elever, lärare, rektorer och föräldrar, vi vet att ni kämpat!
Ha en riktigt bra sommar!
Irène Seth (M)
Kommunstyrelsens ordförande i Upplands-Bro kommun, en kommun att vara stolt över.

Företagssamma Upplands-Bro

2014-06-17
 
 

Positiv trend för näringslivet i Upplands-Bro de senaste åren.

·         Förbättring med över 200 placeringar i Svenskt Näringslivs Ranking av landets 290 kommuner. Vi har nu etablerat oss runt plats 30 två år i rad. 

·         6 e bäst i Sverige NKR (Nöjd Kund Index) enligt Stockholm Business Alliance

·         Kundcenter i SM klass, 2 a i landet

·         Nyföretagandet förbättrade från plats 99 till 42, 153 nya företag under 2013

·         2 a i länet i Ung Företagssamhet på UBG

·         Näst mest expansiva kommunen i länet när det gäller att bygga bostäder

Tack alla duktiga medarbetar i Upplands-Bro kommun. Det är ni som gjort skillnad!

Nu tar vi sats utifrån detta för fortsatt förbättring. Vi ska till toppen och framförallt förkorta processerna när det gäller tillstånd för byggandet och etableringar.

Vi har verkligen satsat för att förbättra näringslivsklimatet i Upplands-Bro. Hittills har vi inte fått stöd av varken S eller MP som bland annat motsatt sig Konkurrensutsättning, Konkurrenspolicy, Försäljning av städbolag, Turiststrategi, satsningar på Näringslivsarbetet och Kundcenter, LOV lagen om Valfrihet. MP gillar inte heller Handelsetableringen och bostäder vid Brunna.  Vi hoppas nu på en mer positiv inställning eftersom det är en styrka om vi tillsammans kan ge våra företag långsiktiga och gemensamma spelregler. Bättre näringslivsklimat ger fler företag och fler jobb.  153 företag 2013 och över 1 000 nya jobb hittills under mandatperioden är ett bra tillskott men de behöver bli fler. Alla jobb behövs.

 

Irène Seth (M) kommunstyrelsens Ordförande i Upplands-Bro

En kommun att vara stolt över.

 


Broskolan imponerar

2014-06-17
 

Broskolan har sedan 2010 lyft sina meritvärden (elevernas betyg omvandlat till poäng) från ca 200 till ca 220 och har nu högst meritvärden av skolorna i Upplands-Bro och ligger över snittet i riket. 

Broskolan har högre ambitioner än så och det märks.  Vid vårt besök på Broskolan fick vi träffa engagerade och målmedvetna elever som berättade att det är coolare nu att plugga, och de har klara mål med sina studier. De visade oss stolta runt på sin skola. Det var lugnt och rent i skolan och stämingen var positiv och vänlig. Så har det inte alltid varit. För att nå dit har ledningen och lärarna arbetat målmedvetet, - enligt den nya skollagen och de nya betyg som vår Alliansregering har infört sedan 2011.

Vi fick också nöjet att träffa tre mycket engagerade lärare, sådana som man gärna hade velat ha själv. De berättade att bland de viktigaste är att vara tydlig med vad som gäller och att betygen är en viktig del av detta.  Mötet med ledningen på skolan toppade besöket och de bekräftade att detta är en målmedveten och långsiktig satsning. Detta är inte den bild man i dag får av skolorna i Sverige, men det är en sann bild av Broskolan i Upplands-Bro kommun och det visar även att det är möjligt att göra skillnad.

Tack alla elever, lärare skolledare och föräldrar för det imponerade arbete ni gör i Broskolan.

Vi tror på Upplands-Bro och vi tror att alla våra skolor och elever kan.

Irène Seth (M) Kommunstyrelsens Ordförande Upplands-Bro kommun

 


Ett första men viktigt stef för fler tåg till Bro

2014-06-17
 

 

Trafikförvaltningen Stockholms läns landsting (SLL) har lämnat in en ansökan till Trafikverket om att få utöka trafiken, i alla fall i rusningstid. Totalt handlar det om fem tåg på morgonen och två tåg på eftermiddagen. De fem extra tågen planeras lämna Bro klockan 05.13, 05.43, 06.21, 06.51 och 07.21. De två extra eftermiddagstågen planeras lämna Stockholms central klockan 16.35 och 17.35. Tågen planeras utöver de tåg som redan går till och från Bro. Den 26 september lämnar Trafikverket besked i frågan men om allt går väl kan de nya tågavgångarna starta redan den 14 december 2014.

Detta räcker inte men det är en viktig signal och en bra början.  Vi inom Alliansen för Upplands-Bro är stolta över att ha kunnat medverka till detta förslag. Det kunde och borde ha gjorts för länge sedan men ingen ide att se bakåt. Vi ser framåt och fortsätter att kämpa för ytterligare tåg till och från Bro förutom den fem tågen som kan blir verklighet 2014.

 

Irène Seth (M) Kommunstyrelsens Ordförande Upplands-Bro kommun en kommun att vara stolt över.


Alla behövs i bygget av ett bättre Upplands-Bro

2014-06-17
 

Alla behövs i bygget av ett bättre Upplands-Bro

Alliansen har förbättrat mycket under mandatperioden såsom näringslivsklimatet, många fler jobb i kommunen, ökning av antal nya företag, ökad kvalitet inom äldrevården och hemtjänsten, äntligen miljöbokslut, nytt kulturhus och renoverat BroHus. Vi har utvecklats till en av Stockholms läns mest expansiva kommuner, allt grundat på ordning och reda i ekonomin och numera har vi också en buffert för framtiden.

Vi ska vara självkritiska och se att våra höga ambitioner för skolan inte infriats och våra meritvärden är för låga. Det finns givetvis även här ljuspunkter som att våra elever känner sig trygga, resultaten i matematik och engelska är förbättrade och särskilt Broskolans resultat har förbättrats.  Vi har mycket högre ambitioner än så.  Skolorna i Upplands-Bro ska bli bland de bästa i Stockholms Län.

Eftersom skolutvecklingen i landet har försämrats sedan 90 talet oavsett majoritet, har regering sedan 2011 infört många reformer, detta räcker inte. Även vi kommuner måste nu ta tag i denna utmaning med kraft.

Regeringens efterlängtade Lågstadielyft och satsning på speciallärare är en stor möjlighet som ska utnyttjas klokt och vi ska se varje barns behov. .  Tidiga insatser för alla barn kan inte nog understrykas.

Vi Moderater anser att

·         Lärarnas löner ska höjas, så att vi attraherar de bästa pedagogerna

·         Duktiga lärare ska belönas

·         Lärare och skolledarnas fortbildnings ska förstärkas eftersom allt börjar med en bra lärare

·         Våra skolor ska renoveras så att arbetsmiljön förbättras, det handlar om respekt för elever och lärare

·         Föräldrar ska aktivt involveras i elevernas skolarbete och läxhjälp ska erbjudas

·         Det ska vara tydligt för eleverna vad som krävs av dem

 

Vi har förtroende för att våra elever och lärare kan, men alla behövs i bygget av bättre skolor i Upplands-Bro

Iréne Seth (M)

Kommunstyrelsen Ordförande

 


RSS 2.0