Mina tankar vecka 7

2008-02-17
Veckan som gick började med ett härligt träningspass med min söta och gulliga häst Scarlett.  Jag tränar för Stina Swanlund som alltid inspirerar till stordåd.  
Senare i veckan träffade jag Annika Billström, det är alltid imponerande att träffa duktiga politiker och hon var verkligen proffessionell.  Det har jag tyvärr svårt att tycka om ledande politiker ifrån folkpartiet här ute som helt och hållet sålt sina politiska ideal för en kommunalrådslön och dessutom skyller på Sverigedemokraterna som aldrig lagt ett enda eget förslag.
I onsdags höll jag föredrag om Dyslexi och det är verkligen positivt att det ändå hänt så mycket ute i skolorna trots att lärarna fått mycket lite stöd av lärarhögskolorna, det måste bero på dem själva och deras verkliga intresse för sina elever.  Att det ändå känns tungt för föräldrarna innebär att vi har en lång bit kvar och som förälder är man helt ovärderlig för barn med dyslexi så är det nog men det skall inte kännas som en ständig uppförsbacke, sin enerig skall man få lägga på mer positiva saker.
I torsdag var Armin och Sofia och jag inne hos Muf centralt för vi håller äntligen på att få igång Muf lokalt och det är underbart.   I fredags träffades vi alla moderata kommunalråden i Stockholms län och det är inspirerande att höra om all positiv förändring, utveckling och avknoppning  som sker för medborgarnas och personalens skull.  Samtidigt känns det tråkigt att vi i Upplands-Bro skall tvingas vara kvar i det gamla och stela trots att väljarna ville något annat och fp styr.
Veckan avslutades med en höjdarupplevelse; ett besök på ungdomens hus i Bro.  Föreståndaren Sara är en underbar och duktigt eldsjäl och stämningen bland ungdomarna var så positivt.  jag var där nästan hela lördagskvällen och inte ett enda tecken till droger såg jag och detta var ungdomarna och Sara noga med ;
ungdomens hus är drogfritt så vad detta ryckte kommer ifrån förstår jag inte.   

 

Mina tankar den 4 februari

2008-02-04
345454-8

Det händer verkligen mycket i Upplands-Bro just nu och tur är att vi har duktiga tjänstemän som ser till att utvecklingen blir av nu när poltiken blivit så rörig och ohederlig. Jag undrar verkligen vilken fråga som skall bli den stora frågan nästa sammanträde.  Skulle tro att det blir våra arvoden,  det är inte värdigt att bråka om även detta. Vi borde diskutera större och viktigare frågor och vara överens om arvoden och sammanträdestider det har vi alltid varig tidigare, men den nya minoriteten tycks inte värna alls om samförstånd tvärtom och det är verkligen beklagligt.

Har som vanligt besökt många verksamheter under de senaste veckorna och som alltid mött stort engagemang ifrån våra medarbetare.  Äntligen invigningen av Solrosen som är dagverksamhet för dementa och  detta har vi verkligen kämpat för inom borgligheten.  Som alltid i Upplands-Bro är det i egen regi men jag är säker på att den engagerade personalen skulle kunna drivit detta i sin regi och kännt sig stolta över det. Överallt där jag går och besöker verksamheter säger många att "hade ni fått ta över hade vi försökt knoppa av eller startat eget men som det  nu ser ut är det ingen ide" tänk vad det hämmar kreativitet och utveckling att känna sig så begränsad. 

Förskolan Artisten som invigs nästa vecka har jag också besökt och det är verkligen en lyckad lokallösning enligt Klockarängsmodellen och vad härligt det måste vara att packa upp allting så fräscht och nytt.  Det är så gulligt att se de små barnen i en miljö helt anpassad till dem. Vilket härligt ställe att vara på!

Stödecentrum för unga brottsoffer har precis öppnat och det är så bra att det finns, men man blir mycket orolig när de säger Upplands-Bro det är kommunen där alla känner alla men där det ändå händer så mycket saker som inte är bra.  Detta måste vi ta tag i och kommer därför att kontakta den lokala polisen denna vecka för att se vad vi politiker kan göra och var problemen är. 

Veckan som gick slutade med en höjdarupplevlse när vi li alliansen lyckades samla 20 st kvinnliga företagare på en företagslunch i kommunhuset.  Vi hade fantastiskt trevligt och det var många olika företag representerade.  Den bransch som hade flest representanter var hälsa och friskvård. Vilken potentiell kraft det måste finnas inom vården som nu med vårdval Stockholm kan bli verklighet. På samma sätt som denna kraft måste finnas bland all vår duktiga personal inom förskola, skola, hemtjänsten och omvårdnaden om våra funktionshindrade och gamla.
Hoppas verkligen att vi 2010 kan få släppa fram denna skaparkraft. 

Frågor som det kvinnliga nätverket tog upp var
Varför görs det så lite för företagare i kommunen och varför är det så svårt att hitta lokaler.



Kungsängen den 4 februari

I

RSS 2.0