Vilken fantastisk vecka

2011-01-28


Vilken fantastik vecka

Många positiva nyheter om Upplands-Bro

Plan och exploateringsavdelningen har tagit fram ett toppområde för bostäder i Tegelhagen i Bro det kommer vara en viktig del av lyftet för Bro och det kommer snart flera.

Restauranglinjen på UBG är bäst på att ge eleverna jobb

Mycket välbesökt frukostmöte med kommunens företagare med över 80 deltagare. Företagarna, Damernas Företagsbyrå, Företagen i Bro Centrum, Företagarföreningen i Kungsängen och Svenskt  Näringsliv är aktiva i kommunen. Det roligaste var dock fyra duktiga tjejer från UF företagen (Ung Företagsamhet på UBG) ställde sig upp och presenterade sina företag inför alla företagarna, politikerna och tjänstmännen. Självklart var vi företrädarna från Alliansen där förutom jag, FP Yvonne Stein,  KD Janne Stefanson, och C Christina Brofalk och flera andra Moderater såsom Anders Åkerlind och Tom Slettengren, det är bra. Uppskattar också att Camilla Jansson S var där.

Vi har förbättrat vår placering i Svenskt Näringslivs Ranking med 37 placeringar till plats182. Det räcker inte men det är ett bra steg i rätt riktning. Vi är under 200 strecket, målet är att komma under 100 strecket snart.

Ha en riktigt trevlig helg!

 

Irène

 


Linjen där nästan alla får jobb

2011-01-25


UBG Restauranglinjen är bäst i Stockholms Län på arbetslinjen. Nästan alla har jobb efter avslutad examen och de flesta redan under skoltiden.
Verkligen kul med denna positiva uppmärksamhet från Svenskt Näringsliv till en linje och ett gäng lärare som fått många utmärkelser under åren.
GRATTIS
mvh
Irène

SMS-inlägg

2011-01-25

dsc00479 (MMS)


UBG bäst stockholm

2011-01-25

UBG bäst stockholm


Zorro sover i Björns jacka.

2011-01-24

dsc00477 (MMS)

Zorro sover i Björns jacka.


Nu är vi på gång

2011-01-18



Nu är vi äntligen på gång i kommunen och vi håller på att förbereda vår första näringslivsfrukost den 27 januari 7.30 i Kommunhuset.

Det är redan många anmälda och tillsammans med företagarna i kommunen skall vi lyfta Upplands-Bro. Företagarna ger tillväxt och arbetstillfällen som vi behöver för att kunna säkerställa välfärd och bra service till våra medborgare. 

Vårt första frukostmöte tillägnar vi företagen och företagarna. De blir huvudpersonerna och skall presentera sig och sin verksamhet. Alla de olika i kommunen verksamma företagsorganisationerna presenterar sig det blir start ett.

 Vi skall vårda våra befintliga företag och företagare och genom dessa locka till oss fler.  Nu kommer Upplands-Bro som företagskommun!

Irène Seth
Kommunstyrelsens Ordförande
Ansvarig för näringslivsfrågor
Upplands-Bro kommun


RSS 2.0