Bekämpa alla brott

2013-03-28

Få saker inskränker människors liv och frihet lika mycket som våld och andra brott. Moderaterna vill att Sverige ska vara ett tryggt land. Våra reformer syftar till att färre brott ska begås och fler brott klaras upp. Våra satsningar för fler i arbete och bättre skolor spelar en central roll för att minska grunden för brottslighet.
Alliansregeringen har genomfört stora satsningar på rättsväsendet och polisen.
Nästan var fjärde person (23 %) i befolkningen (16—79 år) utsattes för ett eller flera brott under 2011. Utsattheten för brott har minskat de senaste fem åren, från 26 procent 2005 till 23 procent 2011. Det är framför allt utsatthet för trakasserier och stöld ur/från fordon som minskar. Enligt den Nationella Trygghetsundersökningen NTU.
Undersökningen visar att befolkningen i liten utsträckning oroar sig för att utsättas för olika typer av brott. Andelen personer som känner sig otrygga när de går ut sent på kvällen har minskat från 21 procent 2006 till 15 procent 2012. Samtidigt upplever drygt tre av fyra av de tillfrågade att brottsligheten i samhället ökar.
Även om brotten blir färre och tryggheten ökar har vi mycket kvar att göra. Färre och färre brott klaras upp. Det är mycket kränkande för alla som berörs.
Moderaterna har därför under året haft en grupp som arbetat med Trygghet under ledning av Justitieminister Beatrice Ask.
Några förslag är:
Skärpt straff för bostadsinbrott
Skärpt straff för dataintrång och överväg en kriminalisering av identitetskapning
Utökad insatsstyrka för mot terrorattentat
Överväga ett system med kronvittnesrabatt
Slopa straffrabatten för ungdomar mellan 18-21
Helgavskiljning med fotboja bör övervägas även för unga lagöverträdare
Polisen ska ha ett ökat fokus på utrycknings och utredningsverksamhet
Målsäganden ska underrättas inom en månad – underrättelsegaranti
Återfallsförbrytare ska ej ha rätt till villkorlig frigivning
Effektivisering av polisen pågår. Ppolisen blir en myndighet 2015 .
En lokal rapport om hur det ser och ut och vad vi gör i Upplands-Bro kommer.
Irène



Var vi på samma möte?

2013-03-24

Var vi på samma möte?

 

Nyss hemkommen från Sverigemötet full av energi och förhoppningar inför valet 2014 läser jag vad Media rapporterar från samma möte och undrar verkligen om vi var på samma möte?

Visserligen ska media vara kritiskt granskande men innebär det att all rapportering ska vara negativ oavsett hur mötet är?

Visserligen ska media vara kritisk granskande men lite respekt för Finansministerns skickliga jobb som innebär att det går bra för Sverige jämfört med nästan hela världen är också värt att notera

Visserligen ska media vara kritisk granskande men när till och med Financial Times imponeras av vår statsminister så skulle lite respekt för hans sätt att leda landet inte sitta fel istället väljer svenskt media att dikta ihop teorier om avgångar som inte är sanna

Visserligen ska media  vara kritiskt granskande men istället för att bara beskriva småpartiernas problem kan man väl någon gång berätta att de hittills varit duktiga på att kämpa sig upp vid val

Förutom att media uppfattat att kritisk granskande är samma sak som att bara vara negativ så har det nu gått så långt att man till och med hittar på negativa nyheter och istället för att bara som tidigare  bortse från positiva då beskriver man inte verkligheten.  

Till slut så tröttnar man på alla negativa nyheter som dessutom numera är dåligt researchade  och när det också numera är gratis att gå in via nätet (om man är intresserad av negativa och dåligt researchade nyheter är det där det är bäst) så ökar risken att man helt enkelt slutar prenumerera på dagstidningar man uppfattar som mindre seriösa.  Den negativa spiralen har man skapat själv till stor del.

Sanningen är att

Moderaternas Sverigemöte var fantastiskt positivt och god stämning. Anders Borg och Fredrik Reinfeldt höll kraftfulla och starka tal.  Småpartierna är duktiga på att lyckas bättre än opinionsprognoserna vid riktiga val.

Val vinns på valdagen ingen annan stans Alliansen har styrt Sverige så väl att vi här slipper nedskärningar och vår arbetslöshet håller sig på en lägre nivå än många andra jämförbara länder. Därmed inte sagt att det inte finns problem kvar att lösa.

Vi har ständiga utmaningar i Sverige och Upplands-Bro. Därför är det viktigt att Alliansen får fortsätta styra för vi har svar på frågan om hur Sverige och Upplands-Bro ska fortsätta förbättras. Vi är inte tysta eller negativa.  I Upplands-Bro är förutom jobben det viktigt att vi utvecklar och förbättrar kvaliteten i välfärden och skolan det är två av våra viktigaste prioriteringar. 

Irène Seth

 


Är glaset halvfullt eller halvtomt?

2013-03-09
Internationella kvinnodagen – är glaset halvfullt eller halvtomt?

Sverige är världens mest jämställda land för kvinnor att leva och verka i. Det bästa är att det blir bättre. Det går långsamt men det går åt rätt håll det tror jag vi alla kan vara överens om.
När detta ska rapporteras
Löneskillnaderna mellan kvinnor och män har minskat under Alliansens tid vid makten enligt Riksdagens utredningsinstitut– oppositionen rapporterar att kvinnorna fått mindre pengar i plånboken än männen, detta beror på bland annat på jobbskatteavdraget som de inte gillar
Det är numera fler kvinnliga börs VD ar oppositionen rapporterar att det inte är tillräckligt
Kvinnorna tar täten som chefer i välfärden motståndarna rapporterar inte
Utnämningen av kvinnliga chefer t.ex. Generaldirektörer har ökat sedan Alliansen tillträdde oppositionen är inte nöjda
Alliansen har inrättat en ministerpost för jämställdhet oppositionen är inte nöjda
Fler kvinnor än någonsin läser på högskolan oppositionen kommenterar inte vad jag vet
Hälften av Alliansens ministrar är kvinnor oppositionen rapporterar inte
I Upplands-Bro är 6 av 8 gruppledare kvinnor, oppositionen är inte nöjda
Socialdemokraterna har gjort en egen undersökning om hur Stockholmarna ser på dem, resultatet är gnälliga, bakåtsträvande nej sägare tycker att de lever upp till detta enligt ovan
Jag ser hellre glaset som halvfullt och är stolt över Sverige. Utifrån det tänker jag fortsätta att kämpa för att glaset ska bli helfullt och Sverige ännu mer jämställt
Irène





Tack alla medarbetare i KundCenter!

2013-03-01
Så stolt över Upplands-Bro kommuns KundCenter(KC) !
80 procent av dem som kontaktar Upplands-Bro kommuns kundcenter är nöjda med den hjälp och service de får. Det visar en kundundersökning som genomfördes innan årsskiftet.
I mars 2012 startade Upplands-Bro kommun sitt kundcenter, en lyckad satsning enligt den kundundersökning som genomfördes i december. 80 procent av de tillfrågade tycker att de fick svar snabbt, lika stor andel tyckte att de fick ett korrekt svar, hela 95 procent säger att de blev vänligt och trevligt bemötta och så många som 77 procent är nöjda med den hjälp de fick. Dessutom fick 77 procent sitt ärende löst vid första kontakten med kundcenter.
– Resultatet visar att vi gått rätt väg och fokuserar på rätt saker. Vi är jättenöjda med resultatet och fortsätter på den inslagna vägen, kommenterar Susanne Schenström, kundcenterchef på kommunen.
Att resultatet blivit så fantastiskt efter så kort tid, kundcenter hade varit igång knappt nio månader när undersökningen genomfördes, tror hon till stor del beror på ett bra förarbete och projektarbete, den interna och externa utbildningen samt rekryteringen av personal.
– Förarbetet var grundligt och samtliga verksamheter involverades. Dessutom rekryterade vi våra medarbetare internt från kontoren så att de hade kommunkunskapen när vi startade, säger hon.
Totalt har 200 personer tillfrågats i undersökningen bland dem som ringt till kundcenter under december 2012.
Dessutom trivs de som jobbar i KC, en förutsättning för att göra ett riktigt bra jobb.
När DI nyhet dessutom var att :
Sveriges BNP steg 1,4 procent under fjärde kvartalet, jämfört med motsvarande kvartal 2011. Jämfört med föregående kvartal var BNP oförändrat.(enligt SCB) och mina snödroppar kommit upp så vågar man tro på våren i många bemärkelser.

Irène


RSS 2.0