Imponeraden besök hos de ensamkommande flytktingbarnen i Bro

2008-06-30
None

Besök hos de ensamkommande flyktingbarnen i Upplands-Bro kommun.


Tisdagen den 24 juni besökte jag de 4 killarna som bor i en marklägenhet i närheten av Bro centrum och blev imponerad inte bara över deras oändliga strapatser för att komma hit utan också över deras stora ambitioner att bli något i livet, här var det inga som verkar ha kommit hit för bidragen inte.  De hade alla klara mål med sitt liv och yrkesval; de ville bli poliser, lärare eller filmregissörer. Strapatserna börjad ibland på en åsna över bergen och det var mycket deras egen ide att fly ifrån krig och elände och skapa sig ett bättre liv själva än vad deras eget land kunde ge dem. I denna grupp har vi verkligen ambitiösa unga män som vill framåt i livet och vill jobba och ingen verkade vara över 18  som det ofta påstås.  Det är som oftast när man dyker ner i verkligheten en helt annan bild än den man fått sig serverad i media.  Efter ett besök hos dem i vår kommun tycker jag att här har vi ett gäng unga ambitiösa killar som kan hjälpa oss att öka mångfalden på arbetsmarkanden för vi behöver fler poliser med invandrarbakgrund och fler manliga lärare med invandrarbakgrund och en och annan ny Ingmar Bergman. Dessa killar i Bro är något att vara stolt över. Hoppas nu bara inte vår egen invandringspolitik lyckas göra dem passiva utan att vi har fått en politik värd namnet.


Irène Seth  


Det har varit ett tufft år i politiken i Upplands-Bro

2008-06-23
None

Det har varit ett tufft år för oss inom borgerligheten som hoppats få genomföra den nödvändiga valfrihets reform som behövs i Upplands-Bro.  Det positiva med att socialdemokraterna helt och hållet styr folkpartiet är att vi har alla våra bra och nödvändiga reformideer kvar att gå till val på 2010.  Med den förändringstakt som detta sker i våra grannkommuner kommer det Upplands-Bro att framstå som en mycket gammaldags kommun som väldigt lite lyssnar till människornas stora intresse av valfrihet inom välfärden och skolan.


Stämningen inom politiken har dessvärre blivit mycket sämre och vi kämpar alla för att förbättra den. Dessvärre sker ingen förbättring och ett annat ledarskap behövs. Upplands-Bro behöver ledas in i framtiden med en vision och kraft, uthållighet och kompetens att genomföra den.


I höst skall vi samla oss kring vår vision och vårt samarbete för att visa väljarna

att vi är att lita på

att vi är kompetenta

och att vi har förmågan att samarbeta och kompromissa för att nå bra  resultat

men att vi inte ger avkall på vår vision om att Upplands-Bro behöver reformeras

Det är vår tur 2010

Ni kanske tycker det verkar osannolikt med tanke på opinionssiffrorna men i politik kan allting hända. Clinton var tex. helt uträknad innan han vann andra gången. Tror vi inte på oss själva gör ingen annan det heller.



 

Glad Sommar


RSS 2.0