Svårt att se skogen för bara träd - KONSTFORMER ÄR UNIKT

2010-08-31

Ibland är det svårt att se skogen för alla träd och det kan man verkligen säga om KONSTRUNDAN i Upplands-Bro. Kommunens konstnärer ville ha någonstans att ställa ut, det tog för lång tid med kommunen (fortfarande inte klart) och då skapade man istället KONSTRUNDAN som är något mycket bättre. Man åker runt i vårt vackra landskap och tittar på konst i olika miljöer:  hemma hos konstnärer i tillfälliga lokaler eller i försäljningslokaler.

·         Det är mycket trevligare

·         Det innebär större försäljning

·         Det är vackert på vägen

·         Man får se så mycket annat

·         Man får en personlig kontakt med konstnären

Därmed inte sagt att vi inte skall se till att det blir en permanent lokal i nya Kulturhuset, det är vi alla partier överens om att det behövs tror jag.

KONSTRUNDAN KONSTFORMER berikar Upplands-Bro och jag hoppas vi i Upplands-Bro kommun på ett smart sätt kan berika och föra fram våra konstnärer som är värda en applåd. Tillsammans får vi komma på något bra (seth). Årets KONSTRUNDA innehåller 59 konstnärer varav över 40 är kvinnor.

Värt en resa
Irène Seth  


Irene och zorro kampanjar i bro

2010-08-24

dsc00411 (MMS)

Irene och zorro kampanjar i bro


Negativt kampanjande är inte trevligt!

2010-08-24

 

Negativt kampanjande är inte trevligt.  Många människor föraktar oss politiker, med all rätt, för de av oss som  sprider osanningar om varandra.

Socialdemokraterna i Upplands-Bro har delat ut flygblad vid stationerna.  I dessa blad påstås det

  • att vi har ofinansierade skattesänkningar, det stämmer inte. Vi är mycket noga med ordning och reda i ekonomin, men skatten som vi tar ut av medborgarna skall alltid vara så låg som möjligt.
  • att vi vill säga upp medarbetare, det stämmer inte. Vi tror på fri företagsamhet och konkurrens inom vård, skola och omsorg så att var och en kan välja bort det man inte är nöjd med, oavsett om det är kommunalt eller privat.  Både kunderna och medarbetarna skall kunna välja bort.

Vi är inte nöjda med att Upplands-Bro hamnar bland de sämsta kommunerna i rankingen i äldreguiden och att våra skolor hamnar i den sämsta delen i Stockholms län. Båda rankingarna görs av SKL, Sverige Kommuner och Landsting.  Upplands-Bro kan mycket bättre än så.  Vi ser ett klart samband mellan att vi är en av de kommuner som har minst valfrihet och sämst näringslivsklimat i Stockholms Län.  Valet i år står mellan arbetslinjen och bidragslinjen. Vi väljer arbetslinjen och vill skapa fler jobb på hemmaplan.

Irène Seth

Oppositionsråd (M)

Upplands-Bro


Rättarboda, moderna tiders Bullerbyn!

2010-08-19

 Vilket trevligt område Rättarboda är !

Ner mot vattnet i Bro ligger en fullkomlig idyll som heter Rättarboda, moderna tiders Bullerbyn.

Marcus , Minna, Armin René och jag knackat dörr i detta fantastiska område.  Trevliga positiva människor som var nöjda med sitt område. Åsikter som framfördes var

Bygg gång och cykelvägen till Bro

Inte för höga hus i Tegelhagen

Gärna buss

Förskolor närmare området

Sluta bråka med BroHof

Finsk förskola

Bättre företagsklimat

Det är så bra att knacka dörr och få kontakt med folk, bekräftelse på att det vi inom borgligheten kämpat för är rätt och en hel del idéer om frågor som vi borde driva hårdare.  Inte

Irène Seth

Oppositionsråd (M)

Upplands-Bro en kommun som det är lätt att vara stolt över, som kan bli så mycket bättre.

 


Både ris och ros

2010-08-15

 

 

Hela Scandinavian Masters njöt jag av det fantastiska landskapet som visades i TV, golfbanan och den vackra omgivningen.  Vilken positiv uppmärksamhet och chans till utveckling för hela Bro. Tänk vad en entreprenörs gärning kan förändra bilden. I detta fall Björn Örås storartade satsning och uppryckning av en gård i förfall.  

Rätt tänkt skall vi i framtiden ta tillvara och förädla detta engagemang för Bro. Kommunens planer på utveckling av bostäder ner mot Mälaren i Bro gynnas av etableringen av en av världens bästa golfbanor, oavsett om man som jag inte spelar golf eller gör det.

Årets val handlar om arbetslinjen eller bidragslinjen. Vi har förtroende och respekt för människors vilja att gå från utanförskap.  Skall vi kunna erbjuda många jobb skall vi ta tillvara på våra entreprenörer och företagare.

Men allt är inte bara glädje. Som politiker får man ofta ta kritik och det gäller då verkligen att lyssna och vara beredd att förändra för att det skall bli bättre.

Vi var flera politiker som var hos finska föreningen Kalevas Seniorer i veckan. Vi mötte ett gäng krutgummor och några krutgubbar som varit med och byggt upp Upplands-Bro på 60 och 70 talen. Häftiga och imponerande människor.

Kritiken mot vår egen hemtjänst var inte nådig. I Upplands-Bro har vi bara kommunal hemtjänst, här får man inte välja.  Jag vet att det finns många inom hemtjänsten som gör ett mycket bra jobb, men när de finska seniorerna berättade skämdes jag. Det var mycket som inte fungerande. Om vi hade haft valfrihet i Upplands-Bro så kunde de då valt en annan utförare.  Det är därför konkurrens är bra, då behöver man inte stanna hos den man inte är nöjd med.  Vi vill öppna upp för entreprenörer och egna företagare inom vård, skola och omsorg.  Dessa företagare som ofta är kvinnor, kan bidra till att utveckla och förbättra servicen till våra äldre. Det är viktigt för oss. 

 

Irène Seth

Oppositionsråd (M)

Upplands-Bro kommun

 


Valrörelsen är igång

2010-08-12

Valrörelser är roligt, spännande och häftigt

Nu har verkligen valrörelsen börjat det märks överallt. Alliansen presenterar sina valaffischer och Socialdemokraterna lovar att satsa på komvux . Som om komvux löser problemen för en arbetslös, som sagt valet står mellan att gå till ett jobb eller att få bidrag och gå någon annanstans.

Att skapa ett samhälle på bidrag hur är man då funtad? Själv älskar jag faktiskt att arbeta, har alltid gjort det och för mig skulle det vara mycket svårt att bli arbetslös. Jag skulle förmodligen omedelbart starta något eget men innan energin kom tillbaka skulle jag känna mig väldigt ledsen precis så som uppsagda människor utanför fabriker ser ut när de just fått besked. Att ha ett jobb att gå till, att försörja sig själv och vara med i en arbetsgemenskap är bland det viktigaste som finns för att vi skall må bra. Det är detta vi politiker måste lägga vår kraft på, att skapa ett samhälle med växande och sunda företag i konkurrens som ger människor jobb.  Jag tror att alla människor kan och vill jobba även om det bara är en timme varje dag. För den som inte jobbat alls på många år så är den timmen vägen till framgång och må bra känsla.

Tillväxt och företagande är bra för människor!

Irène Seth

Oppositionsråd (M)


RSS 2.0