Satsa på sådan äldrevård de äldre vill ha

2009-05-24
None

Satsa på äldrevård som de äldre vill ha, det är vår modell


Svar till Annelis Lindbloms (v)  insändare den 12 maj

Äldre människor är olika, de har olika behov och intressen, som alla andra.  Äldre vill och skall inte behandlas som ett kollektiv bara för att de blir äldre.  En värdig ålderdom är när vi visar de äldre respekt och bejakar deras olikheter och vanor. Med en mängd olika aktörer med olika profiler inom äldrevården finns det något för var och en.

Konkurrens mellan utförarna höjer kvaliteten för alla, även den kommunala  äldrevården;  som de äldre, deras anhöriga, medarbetarna och vi politiker vill.

Skillnaden mellan den borgerliga alliansens politik och Er inom vänstern är vem som skall bestämma; de äldre eller politikerna? Vi vill att de äldre och deras anhöriga skall bestämma.  Ni vill bestämma att det bara skall finnas kommunal äldreomsorg. Det är det vi har nu i Upplands-Bro, vi har ingen valfrihet alls - det vill vi ändra på.

 Vi är nästan sämst på valfrihet i hela Stockholms län. Vi är också bland de sämsta i socialstyrelsens brukarundersökning. Vi har hög personalomsättning och förhållandevis låg utbildningsnivå bland medarbetarna -allt det vill vi också ändra på.

Du kallar oss restalliansen, det är ett öknamn som ni hittat på.  Att ge någon grupp eller människa ett öknamn liknar jag vid mobbning, något som jag starkt ogillar och arbetar emot.  

Låt oss föregå med gott exempel och visar respekt för varandra även inom politiken. Vi kan konstatera att vi har helt olika syn på vem som skall ha makten över medborgarna; politikerna eller människorna själva.  

Valfrihet för medborgarnas skull.

Irène Seth

Oppositionsråd (m)

Upplands-Bro Kommun



Rösta i EU valet den 7 juni

2009-05-12
None

 Moderatmedlem gör din röst hörd vid EU valet söndagen den 7 juni !


 Målet är att vi skall bli större än socialdemokraterna. Det gäller att få alla moderater att rösta. Då kan vi bland annat fortsätta arbetet mot den organiserade brottsligheten, för att Europa skall ta klimatansvar och för freden i Europa.  Gör din röst hörd.

Sverige skall utse 18 personer, se till att det blir majoriteten moderater. Röstningen börjar onsdagen den 20 maj och valdagen är den 7 juni. Vill Du veta mer  www.europarl.eruopa.eu

I kommunen är socialdemokraterna det största partiet och det märks. Det är inte många borgerliga ödvändiga reformer som genomförs. Vi märker medvind bland medborgarna, de vill ha förnyelse.

Samarbete med KD och C går bra. Det gäller att vara ödmjuk när det går så bra för oss. Vår ambition är att efter valet 2010 även kunna samarbeta med folkpartiet i Upplands-Bro.  Medborgarna vill ha allianspolitik även i Upplands-Bro.

Ekonomin i kommunen är i ett mycket allvarligt läge; nödvändiga besparingar på mellan 80-100 miljoner måste genomföras på två år.  Det bli mycket svårt för S+FP+MP+V att genomföra, det spretar för mycket. Problemen är många; ledarskapet, kommunen har en för stor kostnadskostym, skatteintäkterna minskar, socialbidragen ökar och prognoserna ändras hela tiden.  När vi vinner valet 2010 så måste vi sanera ekonomin.  Upplands-Bro behöver oss moderater.

Det finns mycket att göra med vår politik; förbättra servicen, konkurrensutsätt, tillåta andra aktörer, sälja sådant som vi inte behöver, förbättra näringslivsklimatet, ombilda hyresrätter till bostadsrätter osv. Skatten skall alltid vara så låg som möjligt utan att försämra kvalitén på välfärden.

Kommunen håller på att göra en ny Översiktsplan ÖP; hur det långsiktigt skall se ut i Upplands-Bro. Förslaget är direkt landsbygdsfientligt och vi har reagerat på det. Förslaget skall nu ut på samråd den 26 maj - 16 oktober.  Alla är välkomna till samrådsmöten, kom och reagera.

Vi kommer att få ett poliskontor till Bro trots att den nuvarande ledningen höll på att schabbla till allting ifrån början. Jag har lagt ner mycket arbete för att få hit poliskontoret, de som skall ta år sig mesta äran är vår Alliansregering och ordförande i polisstyrelsen Kristina Alvendal (m)

Vi har siktet inställt på valvinst 2010. Alla behövs, det kan räcka med att "bara" rösta.                       Vill Du göra mer hör av Dig.

Irène Seth

Oppositionsråd (m)

Tel    07396 15 380             mail  [email protected]                blogg http/[email protected]


RSS 2.0