Norges sak är vår

2011-07-23

Norges sak är vår.

Det viktigaste är att visa de anhöriga och drabbade vårt stöd och stora delaktighet . Det är en stor mänsklig tragedi mitt i det politiska traumat, som också drabbar oss.

Vi får inte låta detta krossa vår öppenhet och demokrati. Oavsett om det är en ensam galning som det verkar just nu eller något annat så skall vi inte tillåta detta bli startskottet för ett mer slutet eller fientligt samhälle.  Vi bör vara medvetna om att detta illdåd kan trigga igång fler attentat men inte tillåta att det förstår vår ide om ett öppenhet och demokratiskt samhälle.

Känner stor sorg och delaktighet och också vilja att stå upp för öppenhet, frihet och demokrati.

Irène


Almedalen 2011

2011-07-09

Almedalen en kokande kittel av politiska idéer, seminarier, goda exempel, nätverkande- en idégivare och inspiration för förbättring utveckling av politiken. 

Utmaningen är välja bland de nästan 1.500 st. seminarierna.  Seminariernas spännvidd är enormt.  Talarna är en bladning av snus torra professorer skickliga estradörer. Det gemensamma är att alla är väl förberedda och engagemanget stort från organisationerna som ordnar seminarierna. Konkurrensen är stenhård om deltagarna.  Det är därför titlarna ofta är mycket utmanande. Innehållet i seminarierna är väl åskådliggjort och proffsigt.  Alla partiledarna är där och tillgängligheten till dem och en mängd ministrar och för politiken betydande andra personer är lätt.   Att vara i Almedalen är en fantastisk möjlighet att på kort tid tillgodogöra sig den aktuella politiken, den senaste utvecklingen, se utspelen på plats och med initierade personer diskutera framtidens utmaningar. Inramningen är sommar och Visby som ger många ytterligare dimensioner.  Detta är verkligen som en injektion i utveckling och förnyelse.  Det är svårt att tänka sig något mer effektiv sätt att utbilda sig som politiker.  

Är Du intresserad av samhällsutveckling åk till Almedalen!


RSS 2.0