Detta är vad alliansregering vill göra för att stoppa mäns våld mot kvinnor

2010-05-23
 Alliansregeringen hat tagit fram fem punkter som är viktiga för att stoppa mäns våld mot kvinnor
gå vidare för att läsa länken
http://www.alliansen.se/2010/05/alliansen-presenterar-fem-punkter-for-att-hindra-mannens-vald/

Bland det viktigaste är att att forska på varför män slår. Det är genom att förstå och så kunna stoppa detta som det kan bli slut på våldet mot kvnnorna.

mvh
Irène

Upplands-Bro har många smultronställen

2010-05-16

Krönika från Upplands-Bro 6

För att kunna fatta bra beslut besöker jag regelbundet olika verksamheter i Upplands-Bro.

Besöket förra veckan var på Säbyholms Naturbruksgymnasium. Det är ett frigymnasium som vårt borgerligt styrda landsting knoppat av och som nu drivs av ABF. En kreativ lösning för att rädda en bra verksamhet som höll på att bli offer för problemen med avknoppning av gymnasier. Kommunen har inte varit så engagerad.

Säbyholm är ett ”grönt” gymnasium, med bland annat utbildning i trädgård, hund, häst, smådjur och viltvård.  Miljön är helt fantastisk som den ofta är i Upplands-Bro.  Något att vara stolt över. Samtalet med medarbetarna blev verkligen ett positivt samtal om framtiden och de stora utvecklingsmöjligheterna som finns.

Det som sätter käppar i hjulet är de krångliga regler som finns kring friskolor, komvux och avknoppningar. Komvux får t.ex. inte bli en friskola.  Detta är konstigt då vi mer och mer inser att lärande och utveckling sker hela livet. Min farfar hade ett och samma jobb hela livet, mina barnbarn kommer nog att ha flera yrken. Många jag känner omskolar sig mitt i livet. Då borde vi istället uppmuntra utveckling, mångfald och valfrihet även inom vuxenutbildningarna.

Säbyholm är nog för de flesta i Upplands-Bro ett ganska okänt smultronställe. I Upplands-Bro finns det många smultronställen som är värda att bli mer uppmärksammade.

Har ni vandrat processionsvägen vid Rösaring?

 Har ni varit på Lillsjötoppen och sett den vidunderliga utsikten? 

Har ni fikat och fyndat i Öråkers Lada?

Rapportera in andra platser värda ett besök i Upplands-Bro!

På så sätt får vi fram till valdagen den 19 september en sammanställning över våra smultronställen, en liten turistkatalog, som vi så här skapar tillsammans. 

[email protected]

Oppositionsråd i Upplands-Bro, en kommun att vara stolt över.

 


Hur ska massor av bidrag och skattehöjningar ge oss fler jobb och företag??!!

2010-05-06

Hur kan bidrag och skattehöjningar skapa jobb och företag?

Den senaste tiden har präglats av de rödgrönas alternativ och det är inget som lockar mig och uppenbarligen inte alla andra heller.

Greppar inte heller logiken, hur skall och kan bidrag och skattehöjningar ge oss fler jobb och fler företag?   Det är ju de som skapar vårt välstånd. De rödgröna visar sin rätta sida de förstår faktiskt inte hur viktiga företagen är. Det visar de i stort som i smått.

I går kom Svenskt Näringslivs årliga näringslivsklimats ranking och först blev jag väldigt glad vi hade faktiskt klättrat 37 placeringar, men sedan jämförde jag med de övriga i Stockholms län och då är vi fortfarande nästan sist och det rejält. Många av kommunerna i Stockholms län finns bland de första 50 men vi ligger på 182:a plats men några få kommuner från Stockholms län efter oss.

Vi ser fram emot att få förändra Upplands-Bro till det bättre.


RSS 2.0