Masters på Bro Hof fantastisk vacker reklam för Upplands-Bro

2010-07-26

Vilken fin reklam för Upplands-Bro att njuta av Masters på Bro Hof

Duktigt att kunna genomföra tävlingen efter det extrema vädret som var i natt.

Kul att det för tillfället är en Svenskt och en Argentinare som leder, de länder som jag älskar mest.

Synd att vår nuvarande politiska ledning skall ligga i fejd med Bro Hof.  Traditionen  med konflikter  med framgångsrika företag fortsätter. När Skaltek blev utnämnt till Årets Företagare i Sverige låg den dåvarande politiska ledningen dominerad av S i fejd med detta företag eftersom Skaltek  inte har eller hade kollektivavtal.  I år blev ägaren av Bro Hof Björn Örås utnämnd till årets Entreprenör och den nuvarande ledningen också dominerad av S ligger förstås i fejd med honom. Konflikten handlar om hur och när en gräns skulle dras och som alltid när det gäller tvister kan saker och ting tolkas olika. Vi från den borgerliga alliansen i Upplands-Bro har valt att tolka tvisten positivt och lyssna så mycket som möjligt på båda parter eftersom det i efterhand är svårt att bevisa vem som har rätt.   Vår tolkning innebär inte att banan måste byggas om för flera miljoner vilket också är dåligt för fågellivet och miljön.  Att skapa ett bra näringslivsklimat handlar om ett öppet sinne och en förståelse för att kommunen inte alltid har rätt eller tolkningsföreträde. Det handlar alltid om att alla skall vara lika för lagen men det är inte samma sak som att kommunen alltide har tolkningsföreträde eller rätt.

Just nu vann Richard S Johnsson KUL!

 

Irène Seth

Oppositionsråd (M)

Upplands-Bro


Visdom och politiker förakt

2010-07-22

Är snart klar med boken om Visdom av Stefan Einhorn

Mycket kloka och tänkvärda saker, några pekpinnar så klart och politiker förakt. Synd att en så god människa som Stefan Einhorn skall vara så full av förakt för oss politiker. Förstår att den stora sjukvårdsorganisationen som han befinner sig i är en del av detta och att vi politiker har en lång resa kvar att göra och förklara vår sits och vårt uppdrag, grunderna vill våra beslut och framförallt ändra vår organisation så att människor blir mer delaktiga. Personligen tycker jag att medarbetarna inom sjukvården, skolan osv. skall bestämma mer och vi politiker mindre men det är faktiskt politik att bara tycka så.

Stefan Einhorn delar in politiker i tre grupper

De som drivs av egoistiska motiv

De som drivs av ideologier

De som drivs av en vilja att göra gott

Personligen tror jag att de flesta politiker vill göra gott för alla men bara på sitt sätt, man glömmer liksom bort att lyssna.

Om man nu anser att man verkligen skall dela just politiker i dessa tre grupper så tror jag nog man dela in alla människor så inte bara politiker.

Vi måste vara några av de absolut minst älskade av alla och det är synd förde de politiker jag träffat är extremt intresserade av människor . Vi har helt misslyckats med att för ut detta budskap. Vilka misstag gör vi hela tiden? Det vi gör upplevs uppenbarligen väldigt negativt även av goda människor. Till och med i Sverige som är ett så fantastiskt bra land att leva i, något att ta till sig och fundera över som politiker, kan vi göra det annorlunda? Säkert kan vi det.  

”Förmågan att idag tänka annorlunda än igår skiljer den vise från den envise

John Steinbeck ”

Ger mig tröst

Irène Seth

Oppositionsråd (M)

Stolt och glad över att vara politiker och alla de möjligheter att kunna förbättra för fler än mig själv som jag har, men mycket sorgsen och bekymrad över hur dåligt vi uppenbarligen sköter oss.  

 

 


Äntligen hinner jag läsa

2010-07-19

Äntligen hinner jag läsa!

Läser Stefan Einhorns bok om Vägen till visdom och den är riktigt bra, undrar om vi kunde löst vår lokala politiska kris i Upplands-Bro om vi varit visare? Om vi kunde hittat någon annan väg ur än att FP lämnade och röstat med S i varje beslut som inte känns som det väljarna ville. Skulle önska att jag satt med en ny kreativ lösning men inte ens i efterhand kommer jag på något annat än den jag alltid förordat och då känner jag mig bara envis.  Sommaren är verkligen en tid för eftertanke och läsning och det gör gott.  


Almedalen och lite till

2010-07-12

Rapport från Almedalen och lite till

En vecka i Almedalen ger mersmak och inspiration.  De 1.396 seminarierna handlade om allt mellan Svensk polis efter valet – Ingen är perfekt. Var femte väljare har en funktionsnedsättning Vilka är de nya jobben? Hur får vi dem att växa? Och många fler ……………….

Seminarierna är helt kostnadsfria och man behöver inte anmäla sig i förväg det är bara att gå in men kommer man sent får man räkna med att stå. Det uppkommer också helt nya seminarier under veckan och presskonferenserna och utspelen är många.  Bara att läsa tidningen som presenterar seminarierna som är lika tjock som en kvällstidning och i samma format, gör att man får en god inblick i vad som är på gång i samhällsdebatten och från vilken vinkel.

Varje kväll håller en partiledare ett tal om ca 40 min och det är vanligtvis en stor publik som består av anhängare, kritiker, journalister, Säpo och öbor som tagit en kvällspromenad.  De enda Upplands-Bro borna jag träffade var Håkan Heglert och Carina som är ordförande i Hyresgästföreningen i Upplands-Bro så det var väl tur att det inte bara var andra sidan representerade.

Kan konstatera att alla partiledarna höll utifrån sin horisont bra tal, de är samtliga bra talare.

Fredrik talade som en statsman och hade närvaro att röra sig på scen och politiken är så rätt i tiden

Lars Ohly lovade allt till alla men glömde finansieringen

Jan Björklund hade många bra tankar särskilt för skolan men var lite stel. Gillar FP politiken

Maud Olofsson är verkligen full av energi och har bra politik för småföretagare m.fl.

Mona Sahlin tyckte att allt var bättre förr

Göran Hägglund har mycket humor och vill sätta gränser för vad politiken skall lägga sig i men var lite lam efter sin sjukdom.

MP som jag inte såg på plats tycke som vanligt att förbud är bättre än möjligheter

Om Littorin affären skall man vara försiktig att döma. Vill Aftonbladet bara flytta fokus från att man avslöjade för ett av de minderåriga barnen att pappan låg på sjukhus innan familjen gjort det eller har Littorin verkligen gjort bort sig? Jag undrar varför Aftonbladet släpper denna nyhet nu och inte i valveckan om det vill ha bort Regeringen det är mycket man inte förstår!

Vi som lever få kanske se, konstateras kan att pressen är skoningslös även om man avgår och inte längre är minister och jag undrar om det är ett sådant samhälle vi vill ha?  Räcker det inte med att han avgår? Blir tidningen och dess läsare mer nöjda om hela hans liv blir förstört? Hade hoppats på en debatt om hur långt media skall driva frågor som har tvivelaktigt grund? I alla fall har Aftonbladet än så länge inte presenteras något som gör att jag känner mig tvärsäker på att storyn är trovärdig, men det kanske kommer?

Kampanjande i går i värmerekordet och det var så trevligt. Vi gick i Rättarboda bland fantastiska nya hus med underbara trädgårdar, gamla sommarstugor med både förfallna och fantastiska trädgårdar och vänliga människor som uppskattar att vi går runt – tack för det!


I Almedalen händer det så mycket

2010-07-07
I går var det folkpartiets dag och jag gillar verkligen deras politik. Jan Björklund serverade som vanligt några riktigt bra fraser såsom
Socialisterna accepterar fattigdom bara den är jämt fördelad 
Socialdemokraterna: ett parti som kallat betyg för ”en stämpling” och ”ett trubbigt sorteringsinstrument”.
Det är härligt när politiken är tydlig och som jag önskar att våra lokala FP representanter i Upplands-Bro skulle vara tydliga och genomföra sin egen politik och inte Socialdemokraternas. Hoppas det kan bli så igen.

Sorgligt att Sven-Otto Littorin har kännst sig så pressad av media och sin skilsmässa att han avgått, han gjode verkligen mycket gott och är förmodligen för god, positiv och öppen för politiken. Vilka signaler sänder detta?

Har också varit på många seminaier där det visat sig att många företag på helt affärsmässiga grunder gör gott; Skandia för flickor som skadar sig, Peab för pojkar som behöver pratktisk jobb för att komma på rätt spår och Wallenstam för att få sina hyresgäster att trivas och bo kvar.

Var också på ett seminarium om vad Matlandet Sverige skulle kunna vara för turismmagnet om inte bara alla fåniga och helt onödiga regler fanns. Tur att vår Jordbruksminister heter Eskil Erlandsson C som driver förenklings och utvecklingsfrågor för jordbruket. Skulle de rödgröna ta över så blir det mesta förbjudet särskilt om V får bestämma. Att diskutera serveringstillstånd med V var som att springa raktt in i planekonomi och den förbudsmentalitet vi hade på 70 och 80 talen.

Irène Seth

Almedalen mycket inspirerande men också manlig härskarteknik när den är som sämst

2010-07-06

Almedalen 2010 sjukt många seminarier 1.396 och många vill man gå på samtidigt.
Fredriks tal var helt klart mycket inspirerande och ansvarsfullt - det känns så bra att ha en klar vision om att man inte kan dela ut allt till alla om man skall sköta ett land bra. Detta är något som Ohly inte har förstått och tänk om vi hade haft honom som finansminister under denna period och närmat oss Greklands-ligan istället för att vara en av de ekonomiskt mest välskötta länderna- tack gode Gud för att Alliansen har styrt Sverige genom den värsta finanskrisen på mannaminne.

Var på ett seminarium i går som handlade om
"Vilka äe de nya jobben?"  ordnat av Amega- svaret var tjänstejobben.
Medverkande var Sven-Otto Littorin (M), Annie Johansson (C), Peter Eriksson (MP) och Sven-Erik Östberg(S) 
Givet var att S inte gillar tjänstejobb. Det vara skit att stryka varandra skjortor det framgick tydligt men OK att laga varandras kranar och eluttag. 
Att så uppenbart visa sitt förakt för unga kvinnor som Sven-Erik Östberg gjorde borde verkligen aktualiseras i debatten om manlig härskateknik.  Det kändes som stenåldern när Sven-Erik Östberg kom igång. Har vi verkligen råd att tacka nej till några jobb bara för att de inte passar S?
Men nu till klavertrampet.
Att utan omsvep håna Annie för att just hon eventuelllt inte var född på 70 talet och därför inte borde uttala sig om något som hände då sänkte debattnivån långt under anständighets nivån. Debattledaren borde ingripit tydligare. Det framgick tydligt hela debatten att unga kvinnor göra sig inte besvär!
I den aktuella debatten om förföljelsen av Mona Sahlin kan man undra vem som förföljer henne, hennes naturliga yttre fiender som inte gillar S politiken eller inre manliga fiender som inte gillar kvinnor. Män som hatar kvinnor-- i alla fall i ledande ställning. Det kan vara tid  tid att lyfta på locket och kolla den äldre männen inom socialdemokratin.
Det är dumt att kasta sten i glashus, urdumt faktiskt.

Nu tid för massor av intressanta seminarier igen !

Irène Seth

Både upp och ner

2010-07-01

Både upp och ner

Moderaterna i Upplands-Bro har chans att bli större än Socialdemokraterna i höstens val, det som skulle vare helt omöjligt att bara tänka sig för några år sedan.  Det är härligt att världen förändras och att det nu finns möjligheter att förbättra Upplands-Bro till det bättre efter alla år av S styre. En undersökning presenterades i Dagens Samhälle.

Undersökning om kommunernas WEBB sidors nyttighet för företagare. Givetvis hamnar Upplands-Bro på den sämre sidan i länet och landet.  Kan givetvis bara bli glad att den nuvarande ledningen sköter även detta dåligt och att vi kan ta poänger (vi har ju en helt ny hemsida) men jag blir så ofta ledsen, tänk alla dessa tusentals timmar som läggs ner i onödan för att vi inte ens har en klar målsättning om att blir bra på något.

Vi behöver ett nytt ledarskap med en vision om att bli riktig bra. Det kommer inte att blir lätt, det kommer inte att gå som smort men det kommer att gå bättre och vi kommer att ha mycket roligare.

 

Irène Seth


RSS 2.0