Almedalen och lite till

2010-07-12

Rapport från Almedalen och lite till

En vecka i Almedalen ger mersmak och inspiration.  De 1.396 seminarierna handlade om allt mellan Svensk polis efter valet – Ingen är perfekt. Var femte väljare har en funktionsnedsättning Vilka är de nya jobben? Hur får vi dem att växa? Och många fler ……………….

Seminarierna är helt kostnadsfria och man behöver inte anmäla sig i förväg det är bara att gå in men kommer man sent får man räkna med att stå. Det uppkommer också helt nya seminarier under veckan och presskonferenserna och utspelen är många.  Bara att läsa tidningen som presenterar seminarierna som är lika tjock som en kvällstidning och i samma format, gör att man får en god inblick i vad som är på gång i samhällsdebatten och från vilken vinkel.

Varje kväll håller en partiledare ett tal om ca 40 min och det är vanligtvis en stor publik som består av anhängare, kritiker, journalister, Säpo och öbor som tagit en kvällspromenad.  De enda Upplands-Bro borna jag träffade var Håkan Heglert och Carina som är ordförande i Hyresgästföreningen i Upplands-Bro så det var väl tur att det inte bara var andra sidan representerade.

Kan konstatera att alla partiledarna höll utifrån sin horisont bra tal, de är samtliga bra talare.

Fredrik talade som en statsman och hade närvaro att röra sig på scen och politiken är så rätt i tiden

Lars Ohly lovade allt till alla men glömde finansieringen

Jan Björklund hade många bra tankar särskilt för skolan men var lite stel. Gillar FP politiken

Maud Olofsson är verkligen full av energi och har bra politik för småföretagare m.fl.

Mona Sahlin tyckte att allt var bättre förr

Göran Hägglund har mycket humor och vill sätta gränser för vad politiken skall lägga sig i men var lite lam efter sin sjukdom.

MP som jag inte såg på plats tycke som vanligt att förbud är bättre än möjligheter

Om Littorin affären skall man vara försiktig att döma. Vill Aftonbladet bara flytta fokus från att man avslöjade för ett av de minderåriga barnen att pappan låg på sjukhus innan familjen gjort det eller har Littorin verkligen gjort bort sig? Jag undrar varför Aftonbladet släpper denna nyhet nu och inte i valveckan om det vill ha bort Regeringen det är mycket man inte förstår!

Vi som lever få kanske se, konstateras kan att pressen är skoningslös även om man avgår och inte längre är minister och jag undrar om det är ett sådant samhälle vi vill ha?  Räcker det inte med att han avgår? Blir tidningen och dess läsare mer nöjda om hela hans liv blir förstört? Hade hoppats på en debatt om hur långt media skall driva frågor som har tvivelaktigt grund? I alla fall har Aftonbladet än så länge inte presenteras något som gör att jag känner mig tvärsäker på att storyn är trovärdig, men det kanske kommer?

Kampanjande i går i värmerekordet och det var så trevligt. Vi gick i Rättarboda bland fantastiska nya hus med underbara trädgårdar, gamla sommarstugor med både förfallna och fantastiska trädgårdar och vänliga människor som uppskattar att vi går runt – tack för det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0