Ännu en intensiv vecka är till ända

2011-04-30

Trots att veckan bara var fyra riktiga arbetsdagar så hände det så mycket.   Företagslunch med Svenskt Näringsliv och många företagare från kommunen. Svenskt Näringsliv redovisade våra resultat och det finns mycket att göra. Undersökningen är gjord precis när vi tog över så än har våra ansträngningar inte givit frukt men det skall verkligen bli spännande att se vår placering som släpps på tisdag. Hur som helst gäller det att kavla upp ärmarna och jobba på. Verkligen kul att luncherna är så välbesökta. Nästa gång blir det på BroHof då skall det handla om Masters den 22-24 juli. Även om jag inte spelar golf så längtar jag redan. Frukostmötet är den 17 maj.

Vi tog första spadtaget till LSS boendet på Kamrervägen och även om vi var emot själva placeringen från början så känns det så bra. Gustav en av de framtida boende var där och fotograferade och jag föreslog att han skulle ta foton kontinuerligt så bygget blir dokumenterat, hoppas han tycker det är lika spännande som jag och verkligen fotar men så engagerad som han var så tror jag nog det.

Vi ser också över Upplands-Bro Kommunfastigheter, vad skall vi ha det till och har vi den bästa och mest effektiva formen? Det återstår att se, det är viktigt att förvalta våra medborgares tillgångar på bästa sätt.

Processen att börja rekrytera nu kommundirektör är påbörjad och vi ser med tillförsikt fram emot att få många spännande sökande till Upplands-Bro en expansivt kommun att vara stolt över.

Irène Seth

Kommunstyrelsens Ordförande

Upplands-Bro


Upplands-Bro är på gång!

2011-04-03

Upplands-Bro en allt friskare och mer välmående kommun!

Upplands-Bro kommun har gått från att varit en av de kommunerna med högst sjuktal till att bli en av de friskaste kommunerna i Stockholms län.  Det är oerhört glädjande att våra medarbetare är friska och det är en förutsättning för att kunna erbjuda kvalitet och trygghet i den viktiga servicen till medborgarna.   

Även arbetslösheten i Upplands-Bro sjunker och vi ligger nu under snittet för Stockholms Län.  Arbetslösheten sjunker nu på bred front för alla grupper, även de grupper som står längst ifrån arbetsmarknaden. Varje medborgare som går från bidrag till egen försörjning är en seger.  

Förbättringarna ovan ger också en förstärkning av kommunens ekonomi och därmed möjligheter att utveckla och höja kvalitén på välfärden.   Att höja kvaliteten på kommunens service är ett högt prioriterat område.

Den stora 40-talist generationen lämnar nu arbetsmarknaden och skall ersättas av yngre, så har det varit ett par år och detta fortsätter . För att locka till oss nya duktiga medarbetare är det viktigt att vi är attraktiva. Vi får väldigt många ansökningar när vi tillsätter nya tjänster, det tyder på att vi har ett gott rykte och ett starkt varumärke. Vi skall fortsätta stärka Upplands-Bro kommun som arbetsplats.

Under året kommer vi bland annat att genom medverkan i SCB Medborgarundersökning och ansökan om Sveriges Kvalitetskommun att undersöka, jämföra och mäta kvaliteten inom välfärden och vår service till medborgarna. Vi utgår från det område vi är bra på och vi vill hitta och ta tag i de områden som vi behöver förbättra. Vi ska öka öppenheten och medvetenheten om våra brister för att verkligen kunna göra nödvändiga förbättringar.  

Har Du synpunkter på vårt arbete eller undrar något om kommunen chatta med oss fyra kommunalråd, nästa gång vi chattar är  måndagen den 4 april mellan 17-19.

Välkommen att höra av dig

Irène Seth

Kommunstyrelsen Ordförande
Upplands-Bro kommun en komun att vara stolt över !


RSS 2.0