Vi prickade rätt i budgeten och det skall bli skönt med jul

2011-12-16

Nu är det snart jul och det ska kännas skönt att få vara hemma några kvällar och till och med dagar.

Tempot har de senaste veckorna gått i expressfart och då blir det nödvändigt med lite eftertanke och stillhet.  Vårt förändringsarbete pågår samtidigt på alla plan och ibland blir det som en trafikstockning när allt kommer samtidigt.

Samtidigt som vi fått förra årets budgetuppdrag, de 103 stycken så sätter vi igång med nya.

Av förra årets uppdrag är hela 65 % avklarade, 34 % pågående och 1 % kommer igång när som helst.

Givetvis följer årets uppdrag samma tänk men vi utvecklar och förnyar nya områden. Väldigt glädjande är att SCB medborgarundersökning visar att vi är på rätt väg. Det som medborgarna vill att vi skall satsa på är precis det vi har satsat på i årets budget.

Äldrevården

Omsorgen om de som behöver hjälp och stöd

Trygghet

Gator och vägar

Gång och cykelvägar

Tillgänglighet både fysisk och mänsklig

Bemötande

Möjlighet att påverka poltiken

Att vi i politiken inger förtroende och håller vad vi lovar

Det är så skönt att vi fick en bekräftelse på att vi lyssnat av våra invånare rätt det ger en kraft att fortsätta förnya Upplands-Bro till det bättre.

Älskar julen och ser fram emot en jul hemma med familjen

Irène

 


Det händer så mycket i Upplands-Bro !

2011-12-04

Det händer så mycket i Upplands-Bro nu för tiden

Invigning av den efterlängtade vägen till KASMO så vi slipper industritrafiken bland villorna i gamla Kungsängen

Invigningen av NY IP. Vilken häftig anläggning konstgräs för vintern och konstis stor del av året.  Planer för fotboll, bandy, skridskor, spontanidrott och mycket mer. Tack vare vår starka tillväxt kan vi erbjuda våra barn en riktigt modern IdrottsPlats. Det bästa är att den syns från E18 så vi får signalera hur mycket vi bryr oss om barnens fritid och hälsa. I slutet av invigningen när vi fick en fin plakett från Svenska Fotbollsförbundet fick äntligen alla barn komma fram det var härligt.

Julmarknad i Bro med många lokala entreprenörer och barnaktiviteter. Julmarknad på ladan i Öråker och Julmarknad på Marina Föreningshuset i Svartviken.   Härliga och snälla aktiviteter.

Någon sa  ”vad synd att det händer samtidigt” men det är något vi får räkna med nu när vi växer och utvecklas att alla aktiva människor ordnar saker hela tiden.  

Vi närmar oss snart 24000 aktiva medborgare och det skall vi också fira.

Vi politiker har givetvis också ordnat mycket och träffats på Kommunstyrelsen, Ordförandemöte, Trafikförsörjningsmöte med SL, Kommunalrådsgrupp med Bostadsministern Stefan Attefall och många fler möten. Demokrati tar tid och alla måste få säga sitt.

Full fart framåt in i framtiden

Irène

 


RSS 2.0