Upplands-Bro syntes i Almedalen

2012-07-12

Mer kostnadseffektivt än fortutbildning på hemmaplan eftersom allt finns på samma plats. Det menar Irène Seth (M) att Almedalen är.

Irène Seth (M), kommunstyrelsens ordförande, besökte i år Almedalsveckan i Visby för tredje gången. Årets program innehöll mer än 1 800 seminarium och hon menar att Almedalen är den bästa utbildningen som finns.
– Där finns ett oerhört brett och kvalificerat utbud av seminarier och som kommunpolitiker måste vi hålla oss a jour med samhällsutvecklingen för att inspireras till bra politiska beslut.

Tunga namn
Alla seminarier i Almedalen är gratis och ofta återfinns ministrar, forskare och andra sakkunniga på samma ställe, ett tungt vägande skäl att åka dit, enligt Irène Seth.
– Jag har träffat både bostadsministern och VD:ar för de stora bostadsbolag som har projekt på gång här i Upplands-Bro på samma seminarium. Där kunde jag prata direkt med dem på ett enkelt sätt.
Bland annat diskuterade hon överklagningar och snabbare processer med bostadsministern, Stefan Attefall. Överlag upplever hon att Alemedalen är väldigt lärorikt och att det är nyttigt att träffa folk, nätverka och få kontakter.
– Vi måste vara ödmjuka och lära oss nya saker. Att skicka folk till Almedalen är mer kostnadseffektivt än att skicka dem på andra utbildningar eftersom allting finns där. Man jobbar med samhällsutveckling 18 timmar om dygnet där.
Även som kommun finns det skäl att vara med.
– De som är i Almedalen är dem som till stor del driver samhällsutvecklingen framåt i Sverige. De måste känna till oss för att kunna sprida tanken på Upplands-Bro kommun som boende- och näringslivsort till allmänheten.
Till nästa år hoppas hon att kommunen ska organisera ett seminarium, så länge det är ett intressant ämne och ett exempel på ett projekt som varit riktigt lyckat.
– Vi måste synas där för att bli mer kända som kommun men det måste vara något som sticker ut.
Hon kommer definitivt att åka nästa år och hon önskar att fler från Upplands-Bro gör det.


RSS 2.0