Vi behöver fler företag och företagare i Upplands-Bro

2012-10-20


Publicerad:

2012-10-18



Kategori:

Näringsliv






1 gillar det här








Den 23 oktober kan du få råd och tips samt ta del av tankar och funderingar kring att starta eget företag.




Mathias Forsberg, näringslivschef Upplands-Bro kommun, inleder kvällen och Ewa Kalén Ekblad, NyföretagarCentrum, håller ett kort föredrag om de olika stegen i att starta företag. Företagare berättar om sina erfarenheter av att starta och driva företag.

Vi bjuder på kaffe och smörgås.

Tid och plats: 23 oktober kl. 19.00 i Kommunhuset i Kungsängen.

Anmälan: senast 22 oktober till [email protected]

Man blir så trött

2012-10-01
Man blir så trött
I dag var det äldredebatt ordnad av PRO och SPF , märkte inte av SPF alls. Det var en livlig debatt med många frågor och tycker att vi skulle ha sådana möten minst en gång om året. Bra med dialog för att utveckla äldrevården. Dessvärre fastnade vi på en fråga om omvandling av Serviceboende till Trygghetsboende. Debatten kändes riggad av PRO tyvärr men hoppas det blir fler frågor näste gång.
Att få bo i servicehus har alltid varit biståndsbedömt sedan man kunde flytta in 1981. Sedan detta infördes har vi politiker inte ändrat reglerna för serviceboende. PÅ mötet vittnade flera om att det är svårare nu och det måste vi ta till oss. Men det har också skett förändringar o omvärlden och hemtjänsten har vuxit och utvecklat sina tjänster genom kommunala satsningar. Vi i allians för Upplands-Bro vill nu gå längre och även erbjuda Trygghetsboende. Vi kommer att gå vidare med Seniorboende och LOV (Lagen om Valfrihet) Turligt nog visade det sig att många servicelägenheter stått tomma till en kostnad för kommunen om mer än en miljon om året! Hur kunde det ske under flera år?
Vi tog tag i detta och sparar nu dessa pengar för kommunen och har dessutom kunnat erbjuda intresserade Trygghetsboende. Men idag så visade det sig att PRO inte gillar Trygghetsboende oavsett om det finns lediga lägenheter eller efterfrågan. Är detta demokrati? Själv tycker jag vi ska erbjuda mångfald av boende och spara på våra medborgares skattepengar.
Oppositionen var förstås inte sena med att lova allt åt alla alternativs misstro de som står i kö och ”undersöka” varför de står i kö till Trygghetsboende. Vanliga människor som är intresserade av något så farligt som Trygghetsboende ska plötsligt stå inför S skranket och förklara sig. Man undrar om deras åsikter sedan ska registreras i någon form av register över icke önskvärda åsikter.
Ja man kan bli förskräckt för mindre eller är det åsiktsregistrering på gång inom S i Upplands-Bro?
Irène Seth

RSS 2.0