Ett år har gått sedan vi tog över styret av Upplands-Bro

2012-01-29

Upplands-Bro - en kommun att vara stolt över.

 

Vi växer och är nu över 24 000 invånare. Tillväxten ger oss möjlighet att satsa på bättre service till medborgare och företag. 

 

Under 2012 öppnar vi ett nytt kundcenter för att förbättra service och tillgänglighet för medborgare och företag. Det skall vara ”en väg in”. Det ska gå snabbt att komma i kontakt med våra tjänstemän, som arbetar mycket med bemötandefrågor.

 

Från poltiken har vi infört medborgarförslag, chatt med oss kommunalråd och kontakter via facebook, twitter och mail. Politiken ska utgå från medborgarna. Medborgarförslagen är en succé.  De är konstruktiva, konkreta åtgärder som kan genomföras direkt. De leder till en höjning av kvaliteten för alla medborgare i kommunen.

 

Under 2011 invigde vi vår nya fantastiska IP i Kungsängen. Bro får huvudstadens nya Galoppbana och det glädjer oss särskilt att Svensk Galopp har visioner om att skapa en vacker plats för många typer av arrangemang.   

 

På mästerskapsbanan BroHof kommer Nordea Masters att genomföras och vi hoppas slå publikrekordet om 65 000 besökare från 2011. På Bro Bålsta Golfklubb arrangeras Annikas Cup för elitsatsande unga golftjejer.  

 

Förberedelserna för det nya Kulturhuset i Kungsängen är i full gång och det beräknas stå färdigt 2014. I kommunens reception finns det information om gestaltningen.

 

Alla investeringar ovan möjliggörs av den stora inflyttningen till kommunen och också av att det föds små många barn i kommunen som är mer än välkomna. I Rättarboda, Råby och Rosenängarna byggs det fortfarande och vi har flera nya spännande områden såsom Ringvägen, Kungsängsstrand, Trädgårdsstaden och Tegelhagen på gång.

 

Upplands-Bro är en skärgårdskommun i Mälaren, vi har 13 mil stränder, 50 öar och storslagen natur med starka inslag av kulturhistoria och landbygd. Det tar bara 22 minuter från Kungsängen till Karlberg eller 35 minuter från Bro till Stockholm Södra. Detta gör oss attraktiva.

 

Vi lockar till oss många nya invånare som ger oss möjlighet att satsa på fritid och kultur. Vår tillväxt ska ske med stor respekt för att vi behöver nära grönområden och storslagen natur. Det som byggs ska vara vackert och tillföra platsen kvalitet.  Vi ska ha en hållbar tillväxt.

 

Att våra medborgare har jobb och att vi har god ekonomi med ordning och reda som rättesnöre är hela grunder för vår välfärd. Närheten till huvudstaden ger oss en spännande och omfattande arbetsmarknad nära inpå. 

 

Vi arbetar intensivt med den nya skollagen som prioriterar elevernas kunskapsinhämtning och att alla elever når sina mål. Entreprenörskap blir en naturlig del av undervisningen. Vi behöver förbättra våra resultat.

 

Vi uppmuntrar också flera alternativt drivna förskolor och skolor och inför Lagen om Valfrihet inom äldreomsorg och hemtjänsten.  Vi utvecklar vår service genom konkurrens och valfrihet samt kontinuerlig uppföljning av kvaliteten. Vår service ska utgå från medborgarnas önskemål och vi jobbar med ständig förbättring och höjning av kvaliteten.

 

Det är ett privilegium att få förändra Upplands-Bro till det bättre!
Irène  

 

 

 


Äntligen!

2012-01-13

Första riktiga arbetsveckan efter helgerna och även om det var skönt att vara ledig så längtar i alla fall jag till jobbet efter ett tag. – Alltid gillat att jobba, min mammans beskrivning ”att så fort Irène har en ledig stund så jobbar hon är inte helt fel”.

 

Planeringen inför galoppen är i full gång och tjänstemännen är verkligen på bettet. Vi hoppas på samordningsvinster för många hästanknutna verksamheter. Vi stärker vårt varumärke som Hästkommun detta tillsammans med Golf och Konferens gör oss unika i Stockholms län. Vi kan också erbjuda generösa livsutrymmen, närhet till natur och vatten nära storstadens puls.

 

Näringslivsverksamheten håller högt tempo och vår näringslivschef Mathias Forsberg besöker många företag i veckan. Nästa vecka har jag möjlighet att följa med det skall bli spännande, det finns så många kreativa entreprenörer som är så positivt att träffa.

 

Ett museibesök som verkligen satte avtryck var fotografiska Nick Brandt och Big Life så fantastiska bilder av så stora mäktiga djur från så nära håll. Gå gärna in på fotografiska.se så kan ni läsa hans egen story. Vore spännande att initiera ett museum här i Upplands-Bro ett museum som gör avtryck.

 

Annars har hela hösten varit en väntan på en kris som fortfarande inte kommit i alla fall inte i Storstockholm och in synnerhet inte i Upplands-Bro. Socialbidragen har inte ökat och arbetslösheten har inte stigit vi får väl se längre fram. Lugnet före stormen eller ……..eller inte.

 

 I helgen blir det födelsedagsfest och dop i familjen och sonen Gabriel kommer hem alltid lika trevligt.

 

Irène

 

 

 

 


I Upplands-Bro händer det så mycket spännande nu för tiden!

2012-01-05

Svensk Galopp flyttar till Bro  och de trygghetsrelaterade brotten framförallt i Bro men också i viss mån i Kungsängen minskar och detta samtidigt som de ökar i en del närliggande kommuner.

En bättre start på året kan man inte önska sig.  Det skall bli spännande att tillsammans med Svenskt Galopp utveckla Önsta till en attraktiv utomhus arena framförallt till den vackra Galoppsporten men även annan ridsport och kanske trädgårdsmässa ja  visionen och ideerna är många, kreativa och positiva.  I Upplands-Bro händer det numera så mycket och det bästa är att medborgarna är så positiva och uppskattar att Upplands-Bro utvecklas och växer. Visst finns det några som är bittra och negativa till det mesta (träffade en sådan i dag) men det är nog snarare en livs och grund-inställning. Tänk vad tråkigt livet måste vara!

Numera känner man den vänliga pulsen när man kommer in i kommunhuset och vi gruppledare i alliansen har verkligen roligt tillsammans.  Det är så utvecklande både på det personliga planet när man har roligt och stödjer och uppmuntrar varandra men också Upplands-Bro mår bra av det.

Det är synd att politiker är så dåligt sedda, om ni visste så fantastiskt roligt det är att vara politiker både i med och motgång så skulle ni ändra er. Det är så meningsfullt. Visst är det tufft ibland, men det är det som ger så mycket energi när det sedan går bra och man lyckas uträtta något bättre för många medborgare i samhället och framförallt i Upplands-Bro.  Visst blir man ofta utskälld;  från kritik om dålig meningsbyggnad på sin blogg (ja blogg inte officiellt svar till regeringen) till att göra barn i Afrika hungriga för att vi vill exploatera jordbruksmark 3 mil från Stockholms City. Men detta är egentligen ett tecken på att medborgarna deltar  i samhällsdebatten det är bra.  Vi lär oss hela tiden och det är faktiskt fantastisk.

För att återgå till galoppen. Tack alla ni som så positivt och aktivt bidragit till att detta blev en verklighet i Upplands-Bro vi skall förvalta den väl.

Gott Nytt ÅR

Irène


RSS 2.0