Vecka 8 och 9

2008-03-04

Mina tankar vecka 8 och 9



Även om klimatförändringarna är oroande och leran förödanden så är det härligt med tidig vår och lite kyla tycker jag.Just idag är solen på sitt bästa uppvisningshumör och det är så vacker ute.

Veckorna springer på och det är först när man tittar bakåt som man förstår att man uträttat mycket i ögonblicket har man fullt schå att rusa fram.


Har under vecka 8 besökt både Ekhammarskolan och Hagnässkolan.  På Ekhammarskolan fick jag tillfälle att träffa både rektor, lärare och elever.  Alla lika engagerade i att uppnå bra resultat men lite orolig blev jag att ingen lärare verkade ha tittat på programmet om klassen i Malmö som skall upp ifrån botten upp till toppen jag trodde detta skulle inspirera våra lärare men förstod att man upplevde det som kritik vad onödigt!  På Hagnässkolan har jag än så länge träffat rektor men skall få komma tillbaka för att få träffa elever och lärare.  Det är alltid så härligt att träffa unga människor med framtidstro.  Läste just i tidningen ifrån Världsnaturfonden om hur pessimistiskt dagens ungdomar ser på våra möjligheter att lösa miljö och världsproblemen.  Här måste vi politiker bli bättre på att beskriva våra visioner och lösningen på problemen istället för att alltför ofta bara kritisera varandra.


Från det ena till det andra så bestämde vi oss för i Attundadirektionen att i nuläget inte ingå i ett storförbund med Stockholms Brandförsvar.  Vi tror att detta är modellen för framtiden men att det inte är rätt tidpunkt nu.  Det är alltid svårt att gå ihop med någon som är många gånger större och risken är att vi bara integreras i en större organisation som inte lär av oss är stor. Vi tycker helt enkelt att Stockholms Brandförsvar måste visa mer förändringsbenägenhet för att vi skall vilja vara med. Vi har gjort vår läxa de måste göra sin innan vi kan bli en bra gemensam organisation. Ni kan vara lugna om det brinner hjälps alla åt, samarbetet handlar mer om fysisk placering, personalpolitik, organisation och preventivt arbete med lokalbefolkningen.


Under fredagen var jag tillsamman med både politiker och tjänstemän ifrån kommunen på en konferens om lättnader i Strandskyddslagen och förenkling av Bygglov och Översiktplanering. Det var en kurs mest för tjänstemän tycker jag och lite för lite visioner för min smak.


Veckorna slutade med ett mycket inspirerande besök på Ladan på Öråker där duktia grannen Carola Dyrssen samlat en mängd hantverkare tänkt att detta sker just nu i Kungsängen så fantastiskt.


Nu skall jag ut och rida i solen.


RSS 2.0