Att allitd göra det bästa för Upplands-Bro

2012-09-18
Att alltid göra det bästa för Upplands-Bro
Nu är det halvtid och det är tid att reflektera över allt som hänt i Upplands-Bro de senaste 2 åren.
Vi har jobbat på att ändra attityd, vi ska vara till för medborgarna, deras val och preferenser ska styra vår vardag. Vi jobbar på det varje dag och varje dag märker jag av den ödmjukhet respekt som finns i organisationen för våra medborgare-- men vi har mycket kvar. Vi har stora utmaningar : skolans resultat ska bli bättre, servicen till våra äldre och funktionshindrade ska upp, välfärdens kvalitet ska utvecklas och vår egen organisation ska mot toppklass, utemiljön ska förbättras, det finns så mycket att göra! Ofta blir jag frustrerad och för att det tar lång tid i en kommun, det beror säkert på att jag inte ofta jobbat i stora organisationer men också för att jag kommer från det privata näringslivet och blir så otålig. Demokrati är det bästa vi har men det tar sådan tid man kan bli ……galen. Lika frustrerad över tidsåtgången blir jag stolt över Upplands-Bro och alla positiva, energiska och kämpande människor som verkligen ger så mycket av sig själva för att skolan ska vara bra, för att vården ska vara bra, för att servicen ska vara bra för att kommunen ska vara vacker och för att vi ska leva gott i Upplands-Bro
Tack !
Jobbet slukar mig men det är också så ovärderligt meningsfullt
Irène

Nu ökar vi takten

2012-09-01


Tillbaka från sommaren och åter till vardagen med full energi
Nu har det börjat det på allvar med fullmäktige i torsdags. En full lista med många utmanande ämnen på dagordningen. Oppositionen minoritets återremitterade två ärenden och föreslog omfattande utredningar för att undersöka vad vår politik skulle kosta. Trist och kostsamt dessutom kostar inte vår politik den ger.
Trygghetsboende t.ex. som av någon anledning motarbetars av oppositionen under parollen att det skulle minska valfriheten att införa fler boendeformer för de äldre. Förstår ni logiken jag gör det i inte.
Betydligt mer positivt var det att vara med om invigningen av Café Fjärilen, ett café som drivs av de funktionshindrade. Fantastisk vacker inredning, se faktisk ut som en ”finkrog”. Vilken glädje!
Mycket intressant stadsbyggnadsdags i Upplands Väsby. Fick många bra idéer till hur vi kan försköna Upplands-Bro. Synd att allting tar så lång tid vi måste bli bättre på att jaga långa handläggningstider även internt tiden mellan ide och genomförande måste bli bättre. Vi har många utmaningar kvar.
Veckan slutade med en mycket inspirerande företagsfrukost på BroHof . Lika inspirerande som golvet. Först talade Christina Lagerfeldt om Bro Glasbruk, sedan vår nya Miljöstrateg Jenny Ångman, Henrik Schultz från Green Building inom KF. Våra aktiva ledare från Tibble Kungsängen Pingis och Kungsängens Tennisklubb berättade om sina framgångar. Fredagen slutade med rundtur med dryckesföretaget Altio som genom Kilenkryssets imponerade etableringar i Upplands-Bro och en riktigt mysig Moderatfest på båthuset i Kungsängen.
Det händer så mycket i kreativa Upplands-Bro.
Irène



RSS 2.0