Bättre och bättre näringslivsklimat !

2013-01-31
Vi fortsätter att förbätra vårt resultat i Svenskt Näringslivs stora undersökning i landets kommuner.
Företagarna i Upplands-Bro upplever att företagsklimatet förbättrats. Bland annat får kategorin dialog med företagen bättre betyg 2012 än 2011. Ett återommande evenemang där företag, tjänstemän och politiker möts är näringslivsfrukostarna. Foto: Caroline Falkengren




Företagare i Upplands-Bro upplevde 2012 ett starkt förbättrat företagsklimat i kommunen. Det visar Svenskt Näringslivs företagarenkät där Upplands-Bro pekas ut som en kommun med genomgående högre betyg än förra året.



Företagen i Upplands-Bro har genomgående gett högre betyg 2012 än tidigare år på kommunens arbete med företagsklimatet. Svenskt Näringsliv pekar även för 2012 ut Upplands-Bro som en av kommunerna i Stockholms län där företagsklimatet generellt genomgår ett uppsving.– Vi är glada över att vara på rätt väg men vi har mycket kvar och Upplands-Bro fortsätter att kämpa för ännu bättre resultat. Det är våra företagare och företag värda, kommenterar Irène Seth (M), kommunstyrelsens ordförande.I det samlade omdömet, den viktigaste kategorin, får Upplands-Bro betyget 3,9, en höjning från 3,3 föregående år. Andra kategorier där företagen upplevt en förbättring är service till företag, politikers attityder till företagande samt skolans attityder till företagande.Upplands-Bro har prioriterad dialog och mötesplatser för företagen de senaste åren. Även här upplever företagen en förbättring vad gäller dialog med företagen och upphandling..– Det är mycket glädjande att företagsklimatet stärks, det är kommunens viktigaste område för att långsiktigt stärka arbete och välfärd för invånarna. Extra roligt är att företagen har upplevt en reell förändring på de områden vi har arbetat extra intensivt med, säger Mathias Forsberg, näringslivschef på Upplands-Bro kommun.



Resultat för Upplands-Bro kommun





2012

2011




Samlat omdöme

3,9

3,3



Service till företag

3,7

3,3



Politikers attityder till företagande

4,1

3,6



Skolans attityder till företagande

4,1

3,6



Dialog med företagen

3,9

3,1



Upphandling

3,9

2,8

Tillbaka till jobbet äntligen!

2013-01-24

Tillbaka till jobbet!

 

Äntligen igång igen så känns det faktiskt och även om vissa dagar är fulla av uppkomna problem så är det faktiskt i lösningarna som tjusningen ligger.  Dessutom är politiken full av mänskliga möten och det är det härligaste och mest givande. Kommer just från ett sådan möte med de finska Pensionärerna i Bro.  Härliga, kärva och envisa men med en mycket stor portion humor.  De ville precis som alla andra som vi möter ha något denna gång en bättre lokal och med pengar, känns det igen? Men ……………………. vilken gemenskap jag önskar verkligen att alla pensionärer hade den gemenskapen: aktiviteter i sin lokal nästan varje vardagskväll med många närvarande och ändå saknade de många som de tyckte borde komma ja människan är förunderlig i sin strävan till något ”bättre” istället för att uppskatta det fantastiska man har.

 

Resultaten av SKL kvalitetsundersökning inom våra äldreboenden och hemtjänsten bevisade vad vi trott länge: Våra kunder, klienterna är inte nöjda. Här har vi en mycket stor och viktigt uppgift. Vi är på gång med konkurrensutsättning och upphandling och införande om LOV en dvs Lagen om Valfrihet inom äldrevården och hemtjänsten. Det värsta är inte bara att vi är sämst utan att det förmodligen pågått länge och ingen gjort något. Stackars alla våra äldre som utsatts för denna dåliga kvalitet, men nu blir det förnyelse även här och en välbehövlig förnyelse. Kvaliten ska förbättras!

 

I går hade vi årets första beredning och det var glad och positiv stämning mellan alla 7 partierna i 7Kommunstyrelsen, ska försöka hålla den tonen även om vi tycker olika. Det blir ett av årets stora utmaningar.

 

Inom partiet fortsätter vi vår förnyelse och hade igår en PUB kväll på Alexandra. Det kom två intresserade helt nya blivande medlemmar på första tillfället och en som precis börjat aktivera sig. Det bådar gott. Vi kommer att ha fyra kvällar till och varje ny medlem är guld värd! Det är också bra att de kommer bara  några nya vid varje tillfälle så att man verkligen hinner prata med var och en lite grann.

 

Nu hem till barnbarnen några timmar för lite ytterligare inspiration innan kvällsarbetet tar vid.

 Irène

 

 

 

 

 

 

 

 


Tack för 2012 och full fart fram mot 2013

2013-01-03


Tack för allt engagemang och nedlagt arbete under 2012!

Det är verkligen fantastiskt att får vara med att förnya Upplands-Bro till det bättre, det hade aldrig gått utan allt engagemang från medborgare, kollegor inom Moderaterna och Alliansen, duktiga tjänstemän och alla som på ett så positivt sätt bidrar till förnyelsen av Upplands-Bro
Tack alla aktiva politiker för alla timmars slit på sammanträden, möten, kampanjer och medlemskap.

Nu tar vi nya tag för att fortsätta vår förnyelse av Upplands-Bro.

Vår förändring är från grunden. Ofta tycker jag att det går för långsamt och blir otålig. Inser också att det måste få ta tid att vända en stor skuta och det måste göras väl. Den viktigaste förändringen är själva attityden: det är kunden eller våra medborgare och företagare som ska vara nöjda och få välja eller välja bort. Vi ska leverera service av hög kvalitet och valfrihet.

Samarbetet med övriga allianspartier går mycket bra, vi har en stabil Allians. Vi har hittills inte haft några dramatiska konflikter som inte gått att lösa. Konflikter har vi hela tiden för vi är människor som vill, men vi löser dem med respekt för varandra och våra fyra olika Allianspartier. Vi har alltid kommit fram till gemensamma lösningar.

Tjänstemännen är mycket lojala och duktiga, detta tyder på den nödvändiga professionalism som vi behöver.
Mycket beror också på vår Kommun Direktör Karl-Erik Lindholm. Han har en fantastisk förmåga att få med sig sina medarbetare. Jag måste erkänna att jag tycker att förnyelsen ibland går lite långsamt men jag vet att det blir riktigt bra när det blir av.

Vi har nu drygt 1,5 år kvar till valet och vi har mycket kvar att göra för att nå vårt mål om att kunna erbjuda våra medborgare och företagare den kvalitet och valfrihet vi vill. Vi behöver minst 4 ytterligare år. För att lyckas måste vi alla öka takten och lägga ner ännu mer jobb. Var och en på det sättet man är bäst på!

Vår viktigaste utmaning är att hitta nya vägar att se till att alla Upplands-Broare som kan och vill har ett jobb att gå till varje morgon. Även om Sverige fortfarande står starkt i en orolig värld och detta också har gällt Upplands-Bro, så har arbetslösheten sakta ökat den senaste tiden. Våra stora utmaningar blir att skolan levererar så bra kvalitet att alla får jobb, att socialen blir så duktiga på att hitta nya effektiva vägar att hjälpa de som står långt ifrån arbetsmarknaden att komma tillbaka. Vi behöver också många nya arbetsplatser och ska därför bli bättre att attrahera nya och gamla företag att etableras sig och växa i kommunen. För att kommunens ekonomi ska vara fortsatt god behöver vi en större tillväxt än det senaste året, jag hoppas det tar fart under 2013.

Några highlights från 2012

• Beslut om Svenskt Galopps flytt till Bro
• Beslut om försäljning av Städbolag utan stora protester
• Kilenskryssets etableringar i kommunen som verkligen ökar takten i företagandet
• Etablering av ridsportvaruhuset Börjes vid den kommande Galoppen
• Vår imponerade klättring på Företagarnas ranking
• Beslut om att införa LOVen Lagen Om Valfrihet (inom Socialen område)
• Pris för vårt Demensvårdsarbete
• Små men stadiga förbättringar av våra skolors resultat i Pisa
• Invigning av nya IP i Kungsängen
• Beslut om nytt Kulturhus i Kungsängen
• Införande av Kundcenter för Kundens bästa - en väg in
• Och många fler stora och små glädjeämnen, men vi har mycket kvar

Vi vänder på många stenar och hittar kvalitetsproblem inom boenden och hemtjänst, för lite valfrihet inom skolan, många gamla obesvarade ärenden inom Bygg och Miljö och en hel del annat. Detta är en viktig del av vår politik: att ta fram problemen i ljuset och aktivt göra något åt dem.

Kunde världen halvera fattigdomen på några år så kan vi förnya Upplands-Bro och vinna ett val till 2014! Eller hur?
Kunde Alliansen vinna två val så kan väl vi, eller hur?
Men inte utan arbete: Allas engagemang och arbete behövs och väljare vinner vi varje dag.

Håll utkik efter nästa kampanj som börjar i vår och välkommen till vårt första M gruppmöte den 23 januari kl 18:30 i kommunhuset. Alla medlemmar hjärtligt välkomna.


Upplands-Bro är en kommun att vara stolt över och Upplands-Bro behöver dig, många Moderater och ännu fler allianskollegor för att det ska bli riktigt bra. Ett särskilt glädjeämne är att vi håller på att få en MUF förening igen.

GOTT NYTT ÅR 2013



RSS 2.0