Bättre och bättre näringslivsklimat !

2013-01-31
Vi fortsätter att förbätra vårt resultat i Svenskt Näringslivs stora undersökning i landets kommuner.
Företagarna i Upplands-Bro upplever att företagsklimatet förbättrats. Bland annat får kategorin dialog med företagen bättre betyg 2012 än 2011. Ett återommande evenemang där företag, tjänstemän och politiker möts är näringslivsfrukostarna. Foto: Caroline Falkengren




Företagare i Upplands-Bro upplevde 2012 ett starkt förbättrat företagsklimat i kommunen. Det visar Svenskt Näringslivs företagarenkät där Upplands-Bro pekas ut som en kommun med genomgående högre betyg än förra året.



Företagen i Upplands-Bro har genomgående gett högre betyg 2012 än tidigare år på kommunens arbete med företagsklimatet. Svenskt Näringsliv pekar även för 2012 ut Upplands-Bro som en av kommunerna i Stockholms län där företagsklimatet generellt genomgår ett uppsving.– Vi är glada över att vara på rätt väg men vi har mycket kvar och Upplands-Bro fortsätter att kämpa för ännu bättre resultat. Det är våra företagare och företag värda, kommenterar Irène Seth (M), kommunstyrelsens ordförande.I det samlade omdömet, den viktigaste kategorin, får Upplands-Bro betyget 3,9, en höjning från 3,3 föregående år. Andra kategorier där företagen upplevt en förbättring är service till företag, politikers attityder till företagande samt skolans attityder till företagande.Upplands-Bro har prioriterad dialog och mötesplatser för företagen de senaste åren. Även här upplever företagen en förbättring vad gäller dialog med företagen och upphandling..– Det är mycket glädjande att företagsklimatet stärks, det är kommunens viktigaste område för att långsiktigt stärka arbete och välfärd för invånarna. Extra roligt är att företagen har upplevt en reell förändring på de områden vi har arbetat extra intensivt med, säger Mathias Forsberg, näringslivschef på Upplands-Bro kommun.



Resultat för Upplands-Bro kommun





2012

2011




Samlat omdöme

3,9

3,3



Service till företag

3,7

3,3



Politikers attityder till företagande

4,1

3,6



Skolans attityder till företagande

4,1

3,6



Dialog med företagen

3,9

3,1



Upphandling

3,9

2,8

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0