Tack för 2012 och full fart fram mot 2013

2013-01-03


Tack för allt engagemang och nedlagt arbete under 2012!

Det är verkligen fantastiskt att får vara med att förnya Upplands-Bro till det bättre, det hade aldrig gått utan allt engagemang från medborgare, kollegor inom Moderaterna och Alliansen, duktiga tjänstemän och alla som på ett så positivt sätt bidrar till förnyelsen av Upplands-Bro
Tack alla aktiva politiker för alla timmars slit på sammanträden, möten, kampanjer och medlemskap.

Nu tar vi nya tag för att fortsätta vår förnyelse av Upplands-Bro.

Vår förändring är från grunden. Ofta tycker jag att det går för långsamt och blir otålig. Inser också att det måste få ta tid att vända en stor skuta och det måste göras väl. Den viktigaste förändringen är själva attityden: det är kunden eller våra medborgare och företagare som ska vara nöjda och få välja eller välja bort. Vi ska leverera service av hög kvalitet och valfrihet.

Samarbetet med övriga allianspartier går mycket bra, vi har en stabil Allians. Vi har hittills inte haft några dramatiska konflikter som inte gått att lösa. Konflikter har vi hela tiden för vi är människor som vill, men vi löser dem med respekt för varandra och våra fyra olika Allianspartier. Vi har alltid kommit fram till gemensamma lösningar.

Tjänstemännen är mycket lojala och duktiga, detta tyder på den nödvändiga professionalism som vi behöver.
Mycket beror också på vår Kommun Direktör Karl-Erik Lindholm. Han har en fantastisk förmåga att få med sig sina medarbetare. Jag måste erkänna att jag tycker att förnyelsen ibland går lite långsamt men jag vet att det blir riktigt bra när det blir av.

Vi har nu drygt 1,5 år kvar till valet och vi har mycket kvar att göra för att nå vårt mål om att kunna erbjuda våra medborgare och företagare den kvalitet och valfrihet vi vill. Vi behöver minst 4 ytterligare år. För att lyckas måste vi alla öka takten och lägga ner ännu mer jobb. Var och en på det sättet man är bäst på!

Vår viktigaste utmaning är att hitta nya vägar att se till att alla Upplands-Broare som kan och vill har ett jobb att gå till varje morgon. Även om Sverige fortfarande står starkt i en orolig värld och detta också har gällt Upplands-Bro, så har arbetslösheten sakta ökat den senaste tiden. Våra stora utmaningar blir att skolan levererar så bra kvalitet att alla får jobb, att socialen blir så duktiga på att hitta nya effektiva vägar att hjälpa de som står långt ifrån arbetsmarknaden att komma tillbaka. Vi behöver också många nya arbetsplatser och ska därför bli bättre att attrahera nya och gamla företag att etableras sig och växa i kommunen. För att kommunens ekonomi ska vara fortsatt god behöver vi en större tillväxt än det senaste året, jag hoppas det tar fart under 2013.

Några highlights från 2012

• Beslut om Svenskt Galopps flytt till Bro
• Beslut om försäljning av Städbolag utan stora protester
• Kilenskryssets etableringar i kommunen som verkligen ökar takten i företagandet
• Etablering av ridsportvaruhuset Börjes vid den kommande Galoppen
• Vår imponerade klättring på Företagarnas ranking
• Beslut om att införa LOVen Lagen Om Valfrihet (inom Socialen område)
• Pris för vårt Demensvårdsarbete
• Små men stadiga förbättringar av våra skolors resultat i Pisa
• Invigning av nya IP i Kungsängen
• Beslut om nytt Kulturhus i Kungsängen
• Införande av Kundcenter för Kundens bästa - en väg in
• Och många fler stora och små glädjeämnen, men vi har mycket kvar

Vi vänder på många stenar och hittar kvalitetsproblem inom boenden och hemtjänst, för lite valfrihet inom skolan, många gamla obesvarade ärenden inom Bygg och Miljö och en hel del annat. Detta är en viktig del av vår politik: att ta fram problemen i ljuset och aktivt göra något åt dem.

Kunde världen halvera fattigdomen på några år så kan vi förnya Upplands-Bro och vinna ett val till 2014! Eller hur?
Kunde Alliansen vinna två val så kan väl vi, eller hur?
Men inte utan arbete: Allas engagemang och arbete behövs och väljare vinner vi varje dag.

Håll utkik efter nästa kampanj som börjar i vår och välkommen till vårt första M gruppmöte den 23 januari kl 18:30 i kommunhuset. Alla medlemmar hjärtligt välkomna.


Upplands-Bro är en kommun att vara stolt över och Upplands-Bro behöver dig, många Moderater och ännu fler allianskollegor för att det ska bli riktigt bra. Ett särskilt glädjeämne är att vi håller på att få en MUF förening igen.

GOTT NYTT ÅR 2013



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0