Tillbaka till jobbet äntligen!

2013-01-24

Tillbaka till jobbet!

 

Äntligen igång igen så känns det faktiskt och även om vissa dagar är fulla av uppkomna problem så är det faktiskt i lösningarna som tjusningen ligger.  Dessutom är politiken full av mänskliga möten och det är det härligaste och mest givande. Kommer just från ett sådan möte med de finska Pensionärerna i Bro.  Härliga, kärva och envisa men med en mycket stor portion humor.  De ville precis som alla andra som vi möter ha något denna gång en bättre lokal och med pengar, känns det igen? Men ……………………. vilken gemenskap jag önskar verkligen att alla pensionärer hade den gemenskapen: aktiviteter i sin lokal nästan varje vardagskväll med många närvarande och ändå saknade de många som de tyckte borde komma ja människan är förunderlig i sin strävan till något ”bättre” istället för att uppskatta det fantastiska man har.

 

Resultaten av SKL kvalitetsundersökning inom våra äldreboenden och hemtjänsten bevisade vad vi trott länge: Våra kunder, klienterna är inte nöjda. Här har vi en mycket stor och viktigt uppgift. Vi är på gång med konkurrensutsättning och upphandling och införande om LOV en dvs Lagen om Valfrihet inom äldrevården och hemtjänsten. Det värsta är inte bara att vi är sämst utan att det förmodligen pågått länge och ingen gjort något. Stackars alla våra äldre som utsatts för denna dåliga kvalitet, men nu blir det förnyelse även här och en välbehövlig förnyelse. Kvaliten ska förbättras!

 

I går hade vi årets första beredning och det var glad och positiv stämning mellan alla 7 partierna i 7Kommunstyrelsen, ska försöka hålla den tonen även om vi tycker olika. Det blir ett av årets stora utmaningar.

 

Inom partiet fortsätter vi vår förnyelse och hade igår en PUB kväll på Alexandra. Det kom två intresserade helt nya blivande medlemmar på första tillfället och en som precis börjat aktivera sig. Det bådar gott. Vi kommer att ha fyra kvällar till och varje ny medlem är guld värd! Det är också bra att de kommer bara  några nya vid varje tillfälle så att man verkligen hinner prata med var och en lite grann.

 

Nu hem till barnbarnen några timmar för lite ytterligare inspiration innan kvällsarbetet tar vid.

 Irène

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0