Ett år har gått sedan vi tog över styret av Upplands-Bro

2012-01-29

Upplands-Bro - en kommun att vara stolt över.

 

Vi växer och är nu över 24 000 invånare. Tillväxten ger oss möjlighet att satsa på bättre service till medborgare och företag. 

 

Under 2012 öppnar vi ett nytt kundcenter för att förbättra service och tillgänglighet för medborgare och företag. Det skall vara ”en väg in”. Det ska gå snabbt att komma i kontakt med våra tjänstemän, som arbetar mycket med bemötandefrågor.

 

Från poltiken har vi infört medborgarförslag, chatt med oss kommunalråd och kontakter via facebook, twitter och mail. Politiken ska utgå från medborgarna. Medborgarförslagen är en succé.  De är konstruktiva, konkreta åtgärder som kan genomföras direkt. De leder till en höjning av kvaliteten för alla medborgare i kommunen.

 

Under 2011 invigde vi vår nya fantastiska IP i Kungsängen. Bro får huvudstadens nya Galoppbana och det glädjer oss särskilt att Svensk Galopp har visioner om att skapa en vacker plats för många typer av arrangemang.   

 

På mästerskapsbanan BroHof kommer Nordea Masters att genomföras och vi hoppas slå publikrekordet om 65 000 besökare från 2011. På Bro Bålsta Golfklubb arrangeras Annikas Cup för elitsatsande unga golftjejer.  

 

Förberedelserna för det nya Kulturhuset i Kungsängen är i full gång och det beräknas stå färdigt 2014. I kommunens reception finns det information om gestaltningen.

 

Alla investeringar ovan möjliggörs av den stora inflyttningen till kommunen och också av att det föds små många barn i kommunen som är mer än välkomna. I Rättarboda, Råby och Rosenängarna byggs det fortfarande och vi har flera nya spännande områden såsom Ringvägen, Kungsängsstrand, Trädgårdsstaden och Tegelhagen på gång.

 

Upplands-Bro är en skärgårdskommun i Mälaren, vi har 13 mil stränder, 50 öar och storslagen natur med starka inslag av kulturhistoria och landbygd. Det tar bara 22 minuter från Kungsängen till Karlberg eller 35 minuter från Bro till Stockholm Södra. Detta gör oss attraktiva.

 

Vi lockar till oss många nya invånare som ger oss möjlighet att satsa på fritid och kultur. Vår tillväxt ska ske med stor respekt för att vi behöver nära grönområden och storslagen natur. Det som byggs ska vara vackert och tillföra platsen kvalitet.  Vi ska ha en hållbar tillväxt.

 

Att våra medborgare har jobb och att vi har god ekonomi med ordning och reda som rättesnöre är hela grunder för vår välfärd. Närheten till huvudstaden ger oss en spännande och omfattande arbetsmarknad nära inpå. 

 

Vi arbetar intensivt med den nya skollagen som prioriterar elevernas kunskapsinhämtning och att alla elever når sina mål. Entreprenörskap blir en naturlig del av undervisningen. Vi behöver förbättra våra resultat.

 

Vi uppmuntrar också flera alternativt drivna förskolor och skolor och inför Lagen om Valfrihet inom äldreomsorg och hemtjänsten.  Vi utvecklar vår service genom konkurrens och valfrihet samt kontinuerlig uppföljning av kvaliteten. Vår service ska utgå från medborgarnas önskemål och vi jobbar med ständig förbättring och höjning av kvaliteten.

 

Det är ett privilegium att få förändra Upplands-Bro till det bättre!
Irène  

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0