Almedalen mycket inspirerande men också manlig härskarteknik när den är som sämst

2010-07-06

Almedalen 2010 sjukt många seminarier 1.396 och många vill man gå på samtidigt.
Fredriks tal var helt klart mycket inspirerande och ansvarsfullt - det känns så bra att ha en klar vision om att man inte kan dela ut allt till alla om man skall sköta ett land bra. Detta är något som Ohly inte har förstått och tänk om vi hade haft honom som finansminister under denna period och närmat oss Greklands-ligan istället för att vara en av de ekonomiskt mest välskötta länderna- tack gode Gud för att Alliansen har styrt Sverige genom den värsta finanskrisen på mannaminne.

Var på ett seminarium i går som handlade om
"Vilka äe de nya jobben?"  ordnat av Amega- svaret var tjänstejobben.
Medverkande var Sven-Otto Littorin (M), Annie Johansson (C), Peter Eriksson (MP) och Sven-Erik Östberg(S) 
Givet var att S inte gillar tjänstejobb. Det vara skit att stryka varandra skjortor det framgick tydligt men OK att laga varandras kranar och eluttag. 
Att så uppenbart visa sitt förakt för unga kvinnor som Sven-Erik Östberg gjorde borde verkligen aktualiseras i debatten om manlig härskateknik.  Det kändes som stenåldern när Sven-Erik Östberg kom igång. Har vi verkligen råd att tacka nej till några jobb bara för att de inte passar S?
Men nu till klavertrampet.
Att utan omsvep håna Annie för att just hon eventuelllt inte var född på 70 talet och därför inte borde uttala sig om något som hände då sänkte debattnivån långt under anständighets nivån. Debattledaren borde ingripit tydligare. Det framgick tydligt hela debatten att unga kvinnor göra sig inte besvär!
I den aktuella debatten om förföljelsen av Mona Sahlin kan man undra vem som förföljer henne, hennes naturliga yttre fiender som inte gillar S politiken eller inre manliga fiender som inte gillar kvinnor. Män som hatar kvinnor-- i alla fall i ledande ställning. Det kan vara tid  tid att lyfta på locket och kolla den äldre männen inom socialdemokratin.
Det är dumt att kasta sten i glashus, urdumt faktiskt.

Nu tid för massor av intressanta seminarier igen !

Irène Seth

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0