Satsa på sådan äldrevård de äldre vill ha

2009-05-24
None

Satsa på äldrevård som de äldre vill ha, det är vår modell


Svar till Annelis Lindbloms (v)  insändare den 12 maj

Äldre människor är olika, de har olika behov och intressen, som alla andra.  Äldre vill och skall inte behandlas som ett kollektiv bara för att de blir äldre.  En värdig ålderdom är när vi visar de äldre respekt och bejakar deras olikheter och vanor. Med en mängd olika aktörer med olika profiler inom äldrevården finns det något för var och en.

Konkurrens mellan utförarna höjer kvaliteten för alla, även den kommunala  äldrevården;  som de äldre, deras anhöriga, medarbetarna och vi politiker vill.

Skillnaden mellan den borgerliga alliansens politik och Er inom vänstern är vem som skall bestämma; de äldre eller politikerna? Vi vill att de äldre och deras anhöriga skall bestämma.  Ni vill bestämma att det bara skall finnas kommunal äldreomsorg. Det är det vi har nu i Upplands-Bro, vi har ingen valfrihet alls - det vill vi ändra på.

 Vi är nästan sämst på valfrihet i hela Stockholms län. Vi är också bland de sämsta i socialstyrelsens brukarundersökning. Vi har hög personalomsättning och förhållandevis låg utbildningsnivå bland medarbetarna -allt det vill vi också ändra på.

Du kallar oss restalliansen, det är ett öknamn som ni hittat på.  Att ge någon grupp eller människa ett öknamn liknar jag vid mobbning, något som jag starkt ogillar och arbetar emot.  

Låt oss föregå med gott exempel och visar respekt för varandra även inom politiken. Vi kan konstatera att vi har helt olika syn på vem som skall ha makten över medborgarna; politikerna eller människorna själva.  

Valfrihet för medborgarnas skull.

Irène Seth

Oppositionsråd (m)

Upplands-Bro Kommun



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0