Bekämpa alla brott

2013-03-28

Få saker inskränker människors liv och frihet lika mycket som våld och andra brott. Moderaterna vill att Sverige ska vara ett tryggt land. Våra reformer syftar till att färre brott ska begås och fler brott klaras upp. Våra satsningar för fler i arbete och bättre skolor spelar en central roll för att minska grunden för brottslighet.
Alliansregeringen har genomfört stora satsningar på rättsväsendet och polisen.
Nästan var fjärde person (23 %) i befolkningen (16—79 år) utsattes för ett eller flera brott under 2011. Utsattheten för brott har minskat de senaste fem åren, från 26 procent 2005 till 23 procent 2011. Det är framför allt utsatthet för trakasserier och stöld ur/från fordon som minskar. Enligt den Nationella Trygghetsundersökningen NTU.
Undersökningen visar att befolkningen i liten utsträckning oroar sig för att utsättas för olika typer av brott. Andelen personer som känner sig otrygga när de går ut sent på kvällen har minskat från 21 procent 2006 till 15 procent 2012. Samtidigt upplever drygt tre av fyra av de tillfrågade att brottsligheten i samhället ökar.
Även om brotten blir färre och tryggheten ökar har vi mycket kvar att göra. Färre och färre brott klaras upp. Det är mycket kränkande för alla som berörs.
Moderaterna har därför under året haft en grupp som arbetat med Trygghet under ledning av Justitieminister Beatrice Ask.
Några förslag är:
Skärpt straff för bostadsinbrott
Skärpt straff för dataintrång och överväg en kriminalisering av identitetskapning
Utökad insatsstyrka för mot terrorattentat
Överväga ett system med kronvittnesrabatt
Slopa straffrabatten för ungdomar mellan 18-21
Helgavskiljning med fotboja bör övervägas även för unga lagöverträdare
Polisen ska ha ett ökat fokus på utrycknings och utredningsverksamhet
Målsäganden ska underrättas inom en månad – underrättelsegaranti
Återfallsförbrytare ska ej ha rätt till villkorlig frigivning
Effektivisering av polisen pågår. Ppolisen blir en myndighet 2015 .
En lokal rapport om hur det ser och ut och vad vi gör i Upplands-Bro kommer.
Irène



Kommentarer
Postat av: Erik Hellasson

Skärpt straff för dataintrång och överväg en kriminalisering av identitetskapning???

Vänta lite!

Är inte identitetskapning samma som bedregeri och urkundsförfalskning och med det redan krimill gärning redan?

Eller är det bara jag som inte förstog det där och på detta så undrar jag hur kan det komma sig att brotten blir färre o färre men trots det så tar det längre tid att klara upp brott nu än förr då det fanns mer brott?

Jag vet hur Sverige kan bli ett starkt land med mindre kriminalitet när det gäller eko brotslighet och det krävs inte mycke och det går fort att årdna ett förebyggande och på så vi hindrande av vissa eko brott!

M.V.H
Erik Hellasson
www.ungijarva.se
[email protected]
0769-288788

Svar: Nej, identitetskapning och bedrägeri är inte samma sak. Även om vissa brottslingar ibland använder sig av någon annans identitet för att begå ett brott, exempelvis ett bedrägeri. Ett bedrägeri förutsätter att någon kommit över någon annans pengar. Något sådant krav finns inte i de länder som kriminaliserat identitetskapning.mvh Irène Seth
ireneseth

2013-03-29 @ 17:40:19
URL: http://www.ungijarva.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0