Nu är vi snart i mål hoppas vi tar det, men det är 6 dagar kvar och alla behövs

2010-09-13

Nu under valrörelsen är det invigningarnas tid! Vi politiker inviger äldreboendet Hagtorp, fotbollshallen i Bro, Naturreservatet i Frölunda osv.   Det är glädjande att vi varit eniga om dessa stora beslut, så är det ofta. Detsamma gäller kulturhuset, vi vill nog alla bygga kulturhuset . Vårt gemensamma problem är hur vi skall ha råd och exakt vad det skall innehålla. Skulle vi försöka fylla det med allt som alla vill skulle det blir bortåt 14 våningar och det går inte.

Under invigningen av fotbollshallen i Bro försökte många ta åt sig äran av denna satsning, sanningen är att vi var eniga om detta också. Vi ville alla partier att ungdomarna och tränarna skulle få en fotbollshall. Det är bra om vi kan vara eniga om stora investeringar.

Vet ni föresten att BRO IK är en imponerande förening som startades redan 1912 och som genom åren fostrat tusentals ungdomar. Det är värt både en eloge och en fotbollshall.

När beslutet om äldreboendet Hagtorp togs så var vi eniga om att det behövdes, var det skulle ligga och hur det skulle se ut. Oenigheten bestod i att vi från den borgerliga sidan ville ha fler platser och alternativ drift .  Äldreboendet är nu fullt.

Det som skiljer oss åt är att vi i den borgerliga alliansen vill utveckla välfärden genom att öppna upp för alternativa utförare. Vi tycker inte att kommunen behöver äga och driva allt. Det viktigaste för oss är att kommunen garanterar kvaliteten. Vi uppmuntrar till företagande och entreprenörskap även inom välfärden, något som är nog så viktigt mot bakgrund av vår dåliga placering i Svenskt Näringslivs årliga undersökning av näringslivsklimatet. För oss är jobben den viktigaste frågan och alla jobb är viktiga.

Upplands-Bro är en fantastisk kommun med stora möjligheter. Det finns också mycket att göra. Genom att synliggöra problemen med kvaliteten på vår service till medborgarna och företagen kan vi göra något åt den. Vi är beredda att göra det . Vi har konkreta åtgärder för utveckling och förnyelse.

 

Irène Seth

Oppositionsråd (M)

Upplands-Bro kommun

 


Kommentarer
Postat av: Julia

Megafin blogg! Hur ofta brukar du uppdatera den?

2011-07-11 @ 14:56:04
URL: http://gravidforsakring.net
Postat av: irene

Hej Julia

Verkligen alldeles för sällan men det måste blivit något fel för jag uppdaterade den senast förra veckan när jag skrev om Alemdalen. Vet inte om Du kommit in på en gammal slinga?

mvh

Irène

2011-07-12 @ 14:35:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0