Tack för en härlig valrörelse!

2010-09-30

Tack alla Upplands-Bro’ are för en fantastisk valrörelse!

Det mest inspirerande var samtalskampanjen. En bra underlag för att kunna styra en kommun ur ett invånarperspektiv och ändå har vi bara varit i 15% av alla hushåll. Det är inte bara trevligt och vackert att gå runt i Upplands-Bro och samtala med medborgarna, det är lärorikt också, enormt lärorikt.  Knackade nästan 1.500 och dörrar och fick nästan 900 samtal och hoppas det blir fler nästa valrörelse och framförallt att vi kan skapa en mycket bättre dialog däremellan.

Troget hade jag vår politiske sekreterare Marcus Sköld vid min sida som varit ett stort stöd under hela valrörelsen. Utan Marcus hade vi aldrig gjort så bra ifrån oss som vi gjorde. Vi tillhörde en av de kommuner som ökade antal M röster och det var inte alla som gjorde i Stockholms län, faktisk bara hälften.

En valrörelse är en enorm anspänning och man blir helt slut efteråt särskilt när det går som det gick i landet utan klar majoritet. Det har faktiskt tagit tills nu att återfå min gamla energi och förvissad är jag att är det någon som kan styra Sverige men denna nya och ovana politiska karta så är det just Fredrik Reinfeldt. En mycket imponerade och trovärdig ledare. Trots det besvärliga valresultatet finns det mycket att glädja sig åt: att valdeltagandet ökade och att trovärdigheten för politiken ökade och sist men inte minst att Alliansen leder så stort över der rödgröna blocket.

Vi har nu börjat förhandla med FP om att bilda Alliansmajoritet i Upplands-Bro och stämningen och tonläget är mycket positiv och avslappnad. Det känns bra helt enkelt och jag tror att vi kan skilja på sak och person och lägga käbblet bakom oss och stödja varandra in i framtiden.

Det ser ljust ut för Upplands-Bro och alla människor att vara stolta över!

TACK än en gång för

·         Vårt fantastiska valresultat

·         Tack alla ni som 4.369 som röstade på oss

·         Tack alla ni valarbetare som slet under fem veckor. De allra flesta är volontärer!

·         Upplands-Bro har nu två jämnstora partier ett blått och ett rött tack vare er alla.

·         Tack för alla 529 som kryssade mig, det blev 12,1% av moderatväljarna och det ger glädje och ödmjukhet i själen.

Irène Seth


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0