Upplands-Bro, ibland är det bra att vara sist!

2009-08-19
 Äntligen är Upplands-Bro inte sämst i klassen!  Den senaste tiden har vi varit bland de sämsta i länet och landet när det gäller skuldsättning, skolornas resultat, näringslivsklimat m.m.. I dag presenterades arbestlöshetssiffrorna kommun för kommun, vi ligger riktigt bra till, nu är det bra att vara nästan sist. . Vi har ganska låg arbetslöshet både bland vuxna och ungdomar. Det känns skönt och bådar gott för framtiden att våra medborgare inte står utanför arbetsmarkanden. Det är fördelen med att bo nära Stockholm som utvecklas väldigt positivt, då blir det lättare att få jobb även för de som bor runt omkring. Utvecklingen av vår egen arbetsmarkand är inget att skryta med men det viktigaste är att våra medborgare har jobb ändå.
Inom kommunen har nästan hela ekonomiförvaltningen slutat och vi har många vakanser även inom samhällsbyggnadsförvaltningen så jag undrar hur vi skall klara att ge medborgarna bra service och oss politiker bra ekonomsikt underlag nu när vi står inför bland den största ekonomsika utmaningen någonsin: 2010. Det känns verkligen svajigt!

Vi hade vårt första bogerliga ordförandemöte i veckan och det var ett möte med mycket positiv enerig. Det är roligt att vara poltiker och känna sig stärkt av sina kollego och mycket stimulerad av att inom ett år veta att det finns chans att kunna förändra Upplands-Bro till något mycket bättre. Vi skall toppa listorna inte komma sist utom precis som nu när det gäller arbetslöshet bland våra medborage.

Tag vara på det sista av sommaren !


Irène

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0