Föregångslandet Sverige

2009-08-28
Partistämman i Västerås inleddes igår av vår partiordförande Fredrik Reihfeldt och det var statsmannamässigt, det känns att vi leder landet och tar ansvar för Sverige. Media försker krampaktigt hitta något problem eller en spricka i alliansen. Det går inte så bra för media, när kritiken blir fokuserar på det sjävklara att vi vill växa och fortsätta regera media blir det nästan löjligt vilket parti vill inte det och det borde vara alla partiernas själklara mål, kritiken borde i så fall fokusera på de partier som inte har detta som mål.

Blev placerad i Organisationsutskottet som jag från början inte hade valt men fann mycket intressant. Det är så otroligt viktigt att organisationen fungerar när det blir problem. Mot bakgrung av att vi faktiskt misslyckades med att hålla ihop alliansen i Upplands-Bro måste vi vara självkritiska Hur hade vi kunnat undvika att FP lämna oss? Ja hade jag lösningen skulle skulle detta inte hänt. Vi får inte göra om samma misstag och de som kan lite mer om detta är vårt eget förbund och så här i efterhand ångrar jag att vi inte begärde hjälp vi trodde vi skulle klara det själva men vi gjorde inte det. Fick in en sådan skrivning i utskottsarbetet vi får se om den håller vid omröstningen på söndag. 

Just nu pratat Per Schlingmann  och våra mål inför valet 2010 är   

Vi skall vinna alliansväljarans förtroende - alla som röstade på oss 2006 skall rösta på oss igen
Vi skall göra ett bättre val  är 2006

Bästa samhällskritiken vi skall fokuser på verkliga problem
Vi tar ansvar för Sverige
Vi måste har en klar dagrodning
Vi måste vara många
Vi måste fortsätta utveckla politiken
Vi måste motiver alla våra sympatisöre att ta kontakt med sitt nätverk
Vi måste ha hög fart i valrörelsen
Det blir tufft
Vi måste använda den moderna tekniken
Ta vara på alla ideer lokalt med god kontakt med väljarna
Alliansen måste vara stabil det blir vår största utmaning i Upplands-Bro
Vi måste hålla våra löften och göra rätt saker
Vi måste vara ett framtidsparti
Valet 2010 kommer att stå mellan två block och vi måste ställa vänsterexperimentet till svars håller de?
Vi måste ställa s v och mp till svars för alla de förslag som innebär att att vi går från att Sverige skall arbeta sig ur krisen till att vi skall vila oss ur krisen och leva på bidrag
Det är inte en politik att ta Sverige ur krisen .
Vi vill skapa framgång och gå före.

Irène

Kommentarer
Postat av: Kaprate Kid

Ni ville inte stödja er mot SD vilket i sig är klokt men som också effektivt tar död på era möjligheter att styra kommunen, då 20 är 20 hur man än räknar.

Ni kanske kunde ha lyft in Mp, ni har ju en så fantastisk miljöpolitik, bättre än deras vill jag minnas...

****

När det gäller era fokuspunkter så kan man konstatera att det verkar råda begreppsförvirring i högerlägret. Att "ta ansvar för Sverige" är att ta just ansvar för hela Sverige vilket i sin tur inte innebär att människor utförsäkras ur sociala trygghetssystem.

Att dessutom kritisera oppositionen för en politik som skall "vila oss ur krisen" rimmar ganska illa med att man själv inte lyft ett finger till åtgärder för att stävja krisens effekter.

Inte förrän nu genomför man åtgärder som syftar till detta. Lustigt bara att det är sådana åtgärder som oppositionen har efterlyst redan tidigare och som sittande regering kritiserat just oppositionen för.

******

När det gäller era vallöften så håller jag helt och hållet med, man måste hålla dem.

Det som definitivt kan gynna er är att ni knappast kommer att kunna göra sämre ifrån er på den punkten än senast. Sänkt bensinskatt, lägre arbetsgivaravgift för småföretagare eller varför inte de satsningar på försvaret som sedan visade sig resultera i "de största nedskärningarna sedan mellankrigstiden"?

2009-08-28 @ 23:57:09
URL: http://kapratekid.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0