Upplands-Bro ska vara en trygg kommun

2013-12-28
Antal anmälda brott i Upplands-Bro har gått ner från 2700 till 2300 under 2013 . Minskning sker inom alla områden. Den upplevda tryggheten har också förbättrats. Vi tackar vår lokala polis för deras närvaro och goda arbete, men det räcker inte.
Upplands-Bro ska vara en kommun där alla känner sig välkomna och får utrymme att växa. Här ska varje människa komma till sin rätt och kunna förverkliga just sina idéer. Det ställer stora krav på oss i politiken och vår förmåga att lägga grunden för ett samhälle där vi visar varandra omtanke och respekt. Gator och torg ska vara trygga.
Vi investerar därför i kommunens yttre miljö: ett nytt kulturhus, renovering av Brohuset, ökat underhåll av vägar och uteplatser, belysning, blomsterprogram, gång och cykelvägar osv. Kommunens goda ekonomi ger oss möjlighet att under 2014 satsa över 30 miljoner på gator och torg.
Lika viktig är varje människa inre miljö. Våra elever ska känna sig trygga i skolan. Trygghet ökar elevens framgångar i sitt lärande. Här ska vi politiker säkerställa att vår beslutade nolltolerans mot mobbning verkligen genomförs.
I Upplands-Bro har skolan, socialtjänsten och polisen ett nära samarbete kring ungdomar som riskerar utanförskap. Vi gör också en stor satsning och erbjuder alla ungdomar som vill sommarjobb. Företagen i Upplands-Bro har ställt upp på ett föredömligt sätt. Tack.
Ett samhälles framgång kan mätas i hur man tar hand om de som behöver samhällets omsorg mest: våra äldre och funktionshindrade. Vi tackar vår hemtjänst och äldreomsorg för förbättringarna i kvalitet och service. Upplands-Bro ska vara en trygg kommun för alla.
Trygghet skapas också genom insatser av frivilliga: Unga för unga, Nattvandrarna, Anhörigföreningen, Grannstödsbilen, Grannsamverkan, Kvinnojouren Anna, idrottsföreningar m.fl. NI gör alla stora och viktiga insatser för att öka tryggheten i Upplands-Bro.
Det finns mycket kvar att göra, vi har ett stort ansvar, tillsammans skapar vi ett tryggt Upplands-Bro.
Irène Seth (M) kommunstyrelsens ordförande

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0