Höjd kvalitet inom äldreomsorgen

2012-11-14
Högre kvalité för äldre och personer med funktionsnedsättning
16,4 miljoner kronor vill Alliansen i Upplands-Bro satsa på äldre och människor med funktionsnedsättning. Pengarna ska främst användas till mer personal och utbildning av medarbetare.
Individens rätt att själv välja ska prägla verksamheten. Lagen om valfrihetssystem, LOV, blir nu verklighet även i Upplands-Bro och medborgare kan själva välja att anlita andra utförare än kommunens egen inom bland annat hemtjänsten, avlösarservice och ledsagning. Detta är ett steg till ökad kvalitet.
De lokala värdighetsgarantierna inom äldreomsorgen och omsorgen om personer med funktionsnedsättning ska implementeras. Medarbetare ska rekryteras och utbildas på olika nivåer inför den nya lagstiftningen om bemanningen på demensboenden.
– Trots tuffare tider kan vi tillföra ytterligare 16,4 miljoner kronor tack vare ordning och reda i ekonomin och tidigare sparade medel, kommenterar Irène Seth, gruppledare Moderaterna.
– Vi är medvetna om att ytterligare tillförda medel inte är liktydigt med ökad kvalitet. Vi är övertygade om fokus och respekten för varje individs vilja att själv bestämma och välja ökar kvaliteten inom omsorgen, säger Tina Teljstedt (KD), socialnämndens ordförande.
För att säkerställa kvaliteten hos samtliga utförare, såväl kommunala som privata, ska regelbundna uppföljningar genomföras.
Det nära arbetet med personer som vårdar eller stödjer en närstående ska fortsätta utvecklas och stödjas.
– Volontärverksamheter är ett mycket viktigt komplement till kommunens eller alternativt drivna verksamheter, säger Yvonne Stein, gruppledare Folkpartiet.
I

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0