Årest Företagare i Upplands-Bro!

2012-05-12

Under torsdagens  företagsdag tog Pierre Boutros, Bubble-Gum, emot utmärkelsen Årets företagare i Upplands-Bro kommun för att han genom ett långsiktigt och målmedvetet arbete blivit en av de största inom sin bransch.

Gårdagens företagsdag var den första någonsin. Men när näringslivschef Mathias Forsberg ochkommunstyrelsen s ordförande,Irène Seth(M), hälsade deltagarna välkomna uttryckte båda en önskan om att dagen var en början på en lång tradition. Andreas Fogelberg var dagens moderator och han ledde paneldebatten mellan Lars Jagrén, chefsekonom på Företagarna, Ulla-Britt Mazarakis från Damernas företagsbyrå,Irène Seth(M),kommunstyrelsen s ordförande Upplands-Bro och Mattias Kranz, ordförande Företagarna Upplands-Bro. Samtalet handlade om företagsklimatet i kommunen.
– För att kunna växa är det önskvärt att rätt kompetens finns och gärna på hemmaplan så man slipper ha anställda som ägnar två timmar varje dag åt att pendla, menade Mattias Kranz.
Lars Jagrén väckte frågan om att en svårighet i Upplands-Bro måste vara att kommunen har ett annat namn än huvudorten, vilket gör att människor har svårt att relatera hit.
– Vi har inte ens postort Upplands-Bro utan Kungsängen och Bro så ingen vet alls var Upplands-Bro ligger, konstaterade Irène Set (M),kommunstyrelsen s ordförande.
En företagare i publiken föreslog ett namnbyte till Kungsängen-Bro men diskussionen vände till att handla om hur man kan jobba för att sälja in Upplands-Bro. Den fantastiska naturen, de utmärkta kommunikationerna, närheten till Arlanda och högskolor lyftes fram av publiken.
– Utmana oss, tala om vad vi ska göra så ska vi i alla fall göra vad vi kan, uppmanadeIrène Seth(M) företagarna i kommunen.

Drivna ungdomar
Efter en bensträckare höll Henrik Munkhammar en föreläsning som handlade om att släppa in framtiden. Han menade att de flesta ungdomar är sociala och värdesätter relationer och familj samtidigt som de jobbar hårt för det de tror på och vet vad de är bra på. För att visa ett exempel kallade han upp Amanda Bengtsson, Linda Othberg, Emil Kasumovic och Emil Pohjolainen, från You Shine UF som i vintras utsågs till årets UF-företag i Upplands-Bro. De berättade om sitt företag och avslutade med en uppmaning till företagarna.
– Underskatta inte oss ungdomar, alla är inte lata slashasar men ställ ändå krav på oss.

Prisutdelning
Företagsdagen avslutades med middag på restaurangskolan där årets företagare utsågs. Priset delades ut av Företagarnas ordförande Mattias Kranz och gick till Pierre Boutros med Bubble-Gum.
– Det känns väldigt kul, jag har inte riktigt hunnit smälta att jag fick utmärkelsen men det är en ära, kommenterar pristagaren själv sin utmärkelse.
Som extranummer imiterade Pierre "Paco" från en nästan femton år gammal Mc Donald's-reklam som många i publiken kände igen och där Pierre har gjort rösterna till båda karaktärerna. Efter prisutdelningen fortsatte kvällen med underhållning av Andreas Stålberg.
- Vi är nöjda med dagen och kvällen och kommer absolut att genomföra en liknande dag nästa år, sa näringslivschef Mathias Forsberg efteråt.

Juryns motivering:
Pierre Boutros utnämns 2012 till Årets Företagare i Upplands-Bro för att han genom ett långsiktigt och målmedvetet arbete blivit en av en största inom sin bransch. Som pionjär inom radioreklam har Pierre utvecklat sin nisch inom audio branding med stora bolag som kunder på sin meritlista. Mest känd är hans jingel "livet har sina goda stunder" för svenska McDonald's. Med stor entusiasm ser han många möjligheter att utveckla sitt entreprenörskap i framtiden. Pierre verkar samtidigt på den lokala marknaden där han utvecklat marknadsföringen för mindre företag. Vi i Upplands-Bro är stolta över att ge priset till en sådan driven och framgångsrik företagare.

Irène

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0