Vilken är egentligen miljöpartiets ställningstagande och vad är det som gäller?

2012-06-03

Vilken är egentligen miljöpartiets ställningstagande och vad är det som gäller?

Som bekant vill Ragn Sells som är en av världens främsta återvinningsanläggningar och EON tillsammans bygga en modern och effektiv biogasanläggning vid E18 i Upplands-Bro. Här ska vi också kunna tanka våra elbilar osv.

Miljöpartiet var det enda partiet som var emot redan i början.  Vi är nu inne i porcessen som ytterligare ska kartlägga fördelar och nackdelar för kommunen och också hur det eventuellt ska se ut. Som sagt tidigare i detta blad körs våra matsopor från Upplands-Bro till Uppsala för förbränning. Om det skulle bli en biogasanläggning här så skulle vi kunna använda våra sopor till uppvärmning istället och slippa de långa transporterna.  

Miljöparitet lokalt sa som sagt nej.

Men det intressanta är att Åsa Romson som är ett av miljöpartiets språkrör och numera doktor i miljörätt talar sig däremot varm för storskaliga och effektiva nya biosgasanläggningar. Dels i sitt första tal i Almedalen förra sommaren och senast i november 2011 då hon besökte Lindköpings kommunala biogasbolag  

Miljöpartiet vill se en svensk satsning på biogas och vi har en plan för hur det ska gå till. Utbyggnad av distribution och produktion går för långsamt. Vi har stora outnyttjade potentialer”, säger Åsa Romson bland annat enligt tidningen affärsliv.

Vi undrar vilken politik är det som gäller och hur är det tänkt att våra medborgare i Upplands-Bro ska förstå detta?

 Vi vill lyfta detta eftersom vi tycker att det är viktigt att våra medborgare verkligen förstår vad som gäller och om det är någon skillnad lokalt och på riksplanet. Den bör då tydligt redovisas. Det handlar om att ta ansvar för sin politik på alla plan.

Irène Seth

Kommunstyrelsens Ordförande i Upplands-Bro (M)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0