Spännande, utmanande och roligt som alltid!

2012-04-22

Knacka dörr ger så mycket tillbaka

Marcus och jag gick i Råby två gånger denna vecka och människorna i Upplands-Bro är kloka, de trivs och är stolta över sin kommun. Det är en förmån att kunna gå runt och lyssna till dem. Klart att det finns problem i vardagen som vi alla har men genom att lyssna kan vi lösa det till det bättre tillsammans. Politiken ska utgå från våra medborgares aktuella liv. Vi ska ödmjukt lyssna på våra medborgare och inte bara ha egna lösningar först utan skapa ett Upplands-Bro tillsammans.  

Kommuninvest stämma handlade självklart mycket om finansiering men Carin Götblads föredrag om polisens arbete var mycket intressant och Pär Johanssons berättelse om Glada Hudik Teatern var mycket inspirerande. Tur att det finns eldsjälar som förändrar världen. Verkligen tråkigt att Janne Josefsson förstört så mycket för funktionshindrade på många sätt.  Han sårade verkligen det fantastiska funktionshindrade skådespelarna och deras familjer i Glada Hudik gänget.

Under hela veckan fick vi en ständig påminnelse om riktig ondska från rättegången mot Brevik, han är verkligen ett monster.  Undrar hur han blivit så här. Det viktigaste är att vi lär oss att inte skapa monster och att låsa in dem som finns för att skydda alla goda människor som gör gott. Tycker alla unga från Utöya som var med är stronga som fortsätter sitt viktiga arbete. Jag delar inte deras poltik men har stor respekt för deras arbete.

I slutet i veckan var det slutrevision av kommunens årsredovisning och vi fick faktiskt beröm av revisorerna --- det var en stor skillnad mot förra året. Vi hade förstås förbättrat oss vårt första hela egna år men även våra lekmannarevisorer hade genomgått en metamorfos och uppträdde professionellt och välbalanserat.

Veckan slutade med en mängd dressyrtävlingar både till Örebro med Helena och hemma där Carolines häst Morran vann och hela Stäketslaget vann lagklassen.

Nu full fart mot en härlig vecka med mycket arbete för Upplands-Bro en kommun att vara stolt över .

Irène

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0