Påskveckan 2012

2012-04-09

Påskveckan 2012

Händelsrik som alltid och mycket uträttat men börjar bli otålig att vi inte kommit längre alltid lika stressigt att en mandatperiod bara är 4 år och att det tar minst 8 för att vända en kommun som Upplands-Bro i rätt riktning. Det blir säkert bättre gjort om man inte förändrar överallt samtidigt men vi har inget val, vi har röstats fram för att väljarna ville ha förändring och då gäller det att leverera. Förvånas och njuter av medarbetarnas engagemang och energi.

Höjdarupplevelsen i veckan var Företagsfrukosten på Bro Bålsta Golfklibb med över 110 deltagare.  Det var både Håbo och Upplands-Bro kommuner som arrangerade. Tidsnöd som vanligt; Upplands-Bro kommun men näringslivschef Mathias Forsberg, Håbo kommun med Håbo Marknad, månadens företagare Anna Lauritzen, Kilenkrysset med VD Jan Persson , Flygakrobater: företagaren och piloten Jakob Holländer, 10 mila 2013. Spännande projekt allesamman.  Det som jag minns bäst är Jan Persson som bestämt sig för att bara jobba med människor man gillar och Ridskolechef Anna Lauritzen som satsar på att växa trots att konkurrensen hårdnar och efterfrågan minskar härligt med entreprenörer!

Onsdagen var full med viktiga möten först KS beredning med 26 ärenden bland annat planprogram för Ådö det kommer att bidra till bättre vattenkvalitet i Mälaren runt om och ge de som ändå bor där en chans till drägligt boende.  Vårt yttrande över Trafikverkets kapacitetsutredning och äntligen börjar man från officiellt håll att man räknat fel på takten i befolkningsökningen. Upplands-Bro kommuns årsredovisning och årets resultat löser en del av vårt helt nödvändiga ekonomiska buffertbehov. Äntligen Gång och Cykelplanen!!!!!!!!!!!! IT upphandlingen så viktigt och så gediget gjort.  Upphandling av Hagtorp, regler för årets Upplands-Broare och årets kommunala arbetsplats och många andra viktiga beslut skal tas den 18 april. Kan inte vara med så Yvonne leder och det kommer hon att göra med den äran men kommer faktiskt att längta till KS. 

Eftermiddagen tog vi beslut om detaljplanen för Ringvägen i SBU.  I förslaget har vi verkligen anpassat bebyggelsen till de omgivande husen men tyvärr är det bara att räkna med överklaganden.

Alla vill ha utveckling men ingen vill ha förändring inte nära i alla fall.

De som kommer att överklaga, de kommer att lägga ner tid, pengar och kraft på att överklaga och det kommer inte att leda till något annat än att projektet tar tid. Det är att lura folk tycker jag att ge dem hopp genom de regler vi har för överklaganden som i 99% av fallen inte leder till mer än fördröjning.  Tycker inte att det är demokrati utan mer skenhelighet. Övertygad om att det kommer att bli ett fantastiskt område som kommer att bidra till kvalitetsökning inne och ute runt Ringvägen.

På kvällen hade vi moderatmöte med riktigt bra stämning och vi pratade mycket framtid. Madeleine satt ordförande denna kväll och det skötte hon med den äran!

Resten av veckan har det varit mycket familj 20 stycken på påskafton och mamma har bott här och det har varit så trevligt. Johan blir allt mer som förr och våren kommer smygande med små blommor lite här och där.

Irène


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0