Imponerande besökt på Tjustaskolan och Håbo Tibble Förskola

2012-04-01

Besök på Tjustskolan och Håbo-Tibble Förskola

Vilken inspirerande miljö, duktiga barn och engagerade medarbetare med Rektor Hans Dégardh i spetsen. Det är svårt att förstå att vi har problem med bristande kunskap i Upplands-Bro kommun. Jag är i alla fall bara imponerad av det arbete men gör i Tjustaskolan. Flera av barnen vi träffade hade haft minst en förälder i skolan och säkert en del far och morföräldrar också. Skolan har klarat de förändrade kraven på utrymmen och arbetssätt med kreativitet och små innovationer.  Det var mycket ombonat med nya gardiner och sådan som skapar trivsel.

Totalt med alla barn i förskolan och skolan är det 200 barn och inget tyder på att detta skulle förändras radikalt, en del åldersgrupper hade färre barn men så var det fler i nästa.  Skolan har bra ekonomi och klarar sig m.a.o. bra på detta antal så der räcker om vi tillåter även landsbygdens att utvecklas och bebyggas. Så var det inte förr men det håller vi på att andra på.

En solskenshistoria helt enkelt och det lade grunden för bra arbetsvecka i solens och våren tecken. I slutet av veckan åkte våren på ett bakslag men det var väl lite tidigt med + 15 grader i mars.

Grattis till duktiga Josephine som tog sig till final i Sveriges Mästerkock. Hon kämpade väl och det var så nära och hon kunde lika gärna ha vunnit men ... Josephine har i alla fall gjort enastående bra reklam för UBG s restauranglinje och Kungsängen det är faktiskt så att man blir tårögd fantastisk stolt.

Tack Josephine och tack Tjustakskolan och Håbo Tibble Förskola

 

Irène  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0