Klarar Upplands-Bro den ekonomiska krisen?

2011-10-03

Det är en berättigad fråga i dessa orostider. Upplands-Bro kommun har en ekonomi i balans och ordning och reda i ekonomin. Vore det inte för den oro som finns runt oss skulle läget inte vara allvarligt men nu ser det ut som det gör i Europa och USA. Sverige är ett av de mest exportberoende länderna i världen och självklart kommer även vårt lands ekonomi drabbas av att andra länder inte skött sin ekonomi lika bra som vår regering gjort.

 

Upplands-Bro är inte heller inte någon isolerad ö. Nu gäller det att förbereda oss för den konjunkturnedgång som kommer och det gäller också Upplands-Bro. Vi är en av få kommuner i landet som under många år inte byggt upp någon säkerhet i en buffert för orostider. Det skall vi börja med nu det är ett av våra långsiktiga mål i alliansen.

 

Årets budgetarbete kommer att präglas av försiktighet och trygghet vi kommer att få göra stenhårda prioriteringar inom alla förvaltningar. Vi tror att det går att göra mycket med de resurser vi redan har.  Vi prioriterar ansvarstagande för framtiden.

 

Irène Seth


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0