Vilken vecka !

2011-11-27

Några axplock, har rensat bort några av de dagliga mötena.

Måndag var vi bl.a. på återinvigningen av Kretsloppscentralen i Skällsta, en viktig signal att vi bryr oss om miljön. Det borde ha skyltar mot vägen för att visa detta! Tänk att en kretsloppscentral kan kännas inbjudande det gjorde denna.

Tisdag chattade vi med medborgarna. Det var många frågor och ibland kan man undra om inte oppositionen är de som frågar men jag uppskattar verkligen alla frågor. Vi får tillfälle att reda ut hur vi tänker inte för att vi alltid ränker rätt men för att vi måste kolla med invånarna om det landar rätt. Min erfarenhet av politiker från alla partier är att det är människor som vill andra väl men på sitt eget sätt och det kan ju faktiskt ibland bli fel. Bra med kontakt med invånarna för att kolla.

Onsdag, Kommunstyrelsens beredning, Samhällsbyggnadsutskottet och Information om vår fantastiska kommun för huvudmännen från de tre kommunerna Håbo, Enköping och Upplands-Bro. Det är lätt att prata om Upplands-Bro – en kommun att vara stolt över.

Torsdag, budgetfullmäktige från 09.00 – 23.00 Det är vår politiska höjdpunkt när vi skall visa upp våra skillnader för invånarna, om det är några som orkar …….. Vi från alliansen försökte hålla våra anföranden så korta som möjligt och vi lyckades i alla fall sluta innan 24.00 men vi har en stor utmaning kvar. Tycker själv att vi borde kunna klara av budgeten på 10 timmar. Från 13.00 – 23.00 men då måste några långpratare verkligen besinna sig. Annars var debattklimatet mycket trivsamt och Anders Åkerlind gör en storartad insats för detta! Det slutade med lite ”surt sa räven” med en fråga till oss om Heltid en rättighet – deltid en möjlighet men själklart är det allmänt jobbigt att vara sosse nu, förstår det och sedan har vi från Alliansen infört detta trots att oppositionen haft 8 år på sig från 2001 då Christina Brofalk från C la detta förslag i fullmäktige. Ja det känns att de verkligen missunnar oss denna framgång särskilt i denna fråga.

Fredag sammanträde i Attundas direktion.  Numera är brandkårens huvudsakliga arbete preventivt och man har verkligen lyckats med alla brandvarnare, släckare, filtar mm som finns i alla hushåll men man har verkligen inte lyckats ändra attityden, det är få invånare som insett detta trots att de har hela huset fullt av förebyggande materiel.

Lördag  Kvinnojourens viktiga fackeltåg för att uppmärksamma det våldet som många kvinnor utsätts för och som ibland leder till deras död. 23 stycken ihjälslagna i år i Sverige. Mörkertalet är dessutom stort.

Söndag  Första advent vilken härlig sånghögtid. Kungsängens kyrka och underbara adventssånger, sedan kyrkkaffe i Klockargården, därefter  Sedan Öråkers lada och till slut den traditionella glöggen hos Christina Broflak med underbar stämning, fantastisk glögg tillbehör, tomtar överallt och gulliga grannar.

Nu skall det blir skönt med middag med goda vänner inför en ny vecka full med mänskliga möten och förmånen att få förändra Upplands-Bro till det bättre.

 Irène


Kommentarer
Postat av: Nisse

Tänk att vårt kommunalråd är så dålig på ren svenska; dyslexi?, meningsuppbyggnaden är under all kritik

2011-12-16 @ 17:50:20
Postat av: Irene Seth

Hej Nisse

Ja så kommer det att fortsätta vara i min blogg,ögonlicksbilder från livet som KSO i Upplands-Bro. Hoppas Du hittar något att läsa som du kan bli nöjd och positiv med.

Irène

2011-12-16 @ 20:14:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0