Budgetdebatt Upplands-Bro den 24 nov 2011

2011-11-24

Budgetdebatt i fullmäktige Upplands-Bro  hela dagen den 24 nov 2011

Vi började 09.00 och nu har det gått snart 12 timmar. Vi närmar oss slutet och den sista nämnden

Socialnämnden avhandlas nu av dess ordförande Tina Teljstetd (KD)

Debatten har som alltid ibland varit hätsk men oftast riktigt trevlig och vår Ordförande Anders Åkerlind lyckas med sitt förvirrade och härliga sätt skapa god stämning.  Det som det blev mest debatt om var att vi i Alliansen  som gillar ordning och reda i ekonomin och anser att vi i likhet med övriga kommuner i landet bör börja bygga en helt nödvändig reserv för framtiden Socialdemokraterna skall inte spara något i år men nästa år när tiderna blir sämre skall de minska ramen med 6 miljoner. Jag tror faktiskt att det bara slarvat och inte har koll.

En annan debatt var att socialdemokraterna avsätter 10 miljoner till en satsning på den kommunala ridanläggningen Prästtrop utan någon serös kalkyl. Vi avsätter 1 miljon för att i god ordning beräkna vad det skulle kosta att bygga om eller bygga ett nytt stall (bara stall) som uppfyller de aktuella bestämmelserna för djurhållning och arbete i stall.

Tycker faktiskt att socialdemoraterna blivit slarviga och förstår inte riktigt vilken deras politik är. Slarviga brukar det inte vara. Poltiken är otydlig både på riksplanet och numera även i kommunen. Det var lättare förr när det var tydliga skillnader i politiken vad menas med att gilla valfrihet men bara valfrihet ur kvalitetsperspektiv??????????????
Vad innebär det att man inbland måste göra ordentliga kalkyler men inte alltid, godtyckligt
Vad innebär det att man tycker att vi kan sälja städbolag men inte kan acceptera ett marknadspris
Vad innebär det att man gillar konkurrens ibland, godtycklingt

jag förstår inte

Mvh

Irène


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0