Det ser ljust ut för Upplands-Bro

2011-03-09

Det ser bra ut för den svenska ekonomin.  Det går också bra för Upplands-Bro, resultatet för 2010 är ett överskott om 26,3 miljoner.  Vi har ordning på ekonomin och det är själva grunden för att kunna erbjuda en god välfärd. Med bibehållen god ekonomi kommer vi att utveckla kvalitet och service till medborgarna och företagen.  Vi skall bli bättre.

En förutsättning för vår goda ekonomi är att vi växer.  Vi har många spännande och vackra områden på gång. I Bro är det Tegelhagen och Trädgårdsstaden. I och med ökat befolkningsunderlag i dessa områden kan vi också påverka SL till bättre kollektivtrafik i Bro. I Kungsängen kommer Ringvägen projektet snart upp till beslut efter en ordentlig förändring med anledning av inkomna åsikter. 

Det mest spännande miljöprojektet i kommunen är ett kraftvärmeverk på Högbytorp längs E18. Det kommer på ett tydligt sätt markera kommunens miljöengagemang. Nu körs våra sopor till Uppsala men genom samarbetet mellan EON och Ragn Sells kommer våra sopor omvandlas till energi lokalt Vi skall ställa hårda krav på att lukt och utsläpp skall minska, prövning sker enligt miljöbalken. De mindre fjärrvärmeanläggningar som finns idag kan rivas till förmån för företagande och boende.  

 

ÖP; Översiktplanen som anger Upplands-Bro kommuns långsiktiga utveckling är ute på samråd. Vi har i den bland annat markerat vår positiva inställning till utveckling av företagande och bosättningar på landsbygden. Hela kommunen skall leva. 

 Vi välkomnar era åsikter när vi tillsammans bygger framtidens Upplands-Bro.

Upplands-Bro - en kommun att vara stolt över

Irène Seth (M)

Kommunstyrelsens Ordförande

Upplands-Bro kommun


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0