Krönika från Upplands-Bro

2010-02-27

 

 

Årets entreprenör Björn Örås och Bro Hof

Vilken utmärkelse för hela Upplands-Bro, att vi har årets entreprenör i hela Sverige bland våra företagare.  För några år sedan blev Skaltek utnämnt till årets företag i hela Sverige, men vad gjorde vi av det? Alldeles för lite tycker jag.

Det här kan bli startskottet på något nytt. Lägg prestigen åt sidan och lyssna på Björn Örås för att förbättra vårt näringslivsklimat.  Lös gränsdragningstvisten på ett för rättvisan, kommunen och Bro Hof korrekt men smidigt sätt. Framtiden är inte rättstvister och överklaganden utan att skapa fler jobb i Upplands-Bro.   

Vi vill använda utmärkelser, jämförelser och konkurrens för att utveckla kommunen.  Vi från Alliansen föreslog för några år sedan utmärkelsen årets kommunala arbetsplats.  Arbetsplatsen skulle få en belöning och vi andra skulle lära oss av det goda exemplet. Av detta förslag blev det inget.

Svenskt Näringsliv rankar och undersöker årligen näringslivsklimatet, det är den största undersökning som görs inom detta område. Förra året hamnade vi på plats 219 av 289 och sist i Stockholms län, det kan ingen vara nöjd med. De styrande i Upplands-Bro kommun har bestämt att inte använda resultatet av denna undersökning i sitt eget förbättringsarbete. Det tycker jag är synd för det är svårt att göra rätt om man inte vet vad som är fel.

Ett område som äntligen förtjänar positiv uppmärksamhet är grundskolebetygen.  Våra skolor förbättrar sig sakta från ett bottenläge, långt under snittet i länet, men riktningen är rätt. Lärarnas riksförbund rankar också kommunerna i landet ur skolperspektiv, vi hamnade i mitten.  De kommuner som kom före i Stockholms län har genomfört valfrihet och mångfald, de ser detta som en självklar service till invånarna. I Upplands-Bro har valfriheten inte ökat under den senaste mandatperioden.  Mycket kan man lära av goda exempel.

Upplands-Bro kan bättre!

 

Irène Seth

Oppositionsråd (M)

Upplands-Bro kommun


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0